Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Panzanella

Panzanella

Panza watte? Panzanella! Oftewel: Italiaanse broodsalade. Lekker en heel makkelijk te maken. Panzanella is een gerecht dat vroeger ontstaan in in Italie. De arme Italianen maakte vroeger een broodsalade van alle Italiaanse kliekjes. Ondertussen is dit serieus echt een culinair hoogstandje geworden. Het wordt namelijk ook nagemaakt in de duurste restaurants. Dit is een ideaal recept voor in de zomer. Het is namelijk heel makkelijk, binnen 30 minuten klaar en no pan needed! Helemaal mijn ding! Oke, komt ie:

Voor 2 personen – 20 minuten 

Panzanella

Dit heb je nodig: 

  • 200 gr. Oud brood (ciabatta, turksbrood, boterhammen, stokbrood, wat je ook maar over hebt).
  • 200 gr. (gemengde) tomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 potje kappertjes
  • 1/4 komkommer
  • scheutje balsamico azijn (witte of rode wijnazijn kan ook)
  • scheutje olijfolie
  • peper & zout
  • Handje verse basilicum

Zo doe je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd het oude brood in kleine stukken en doe het in een kom. Schenk hier wat olijfolie overheen en pers er een teentje knoflook boven uit eventueel kan je zelfs ook nog wat Italiaanse kruiden toevoegen en wat peper en zout. Bak dit zo’n 10-15 minuten in de oven tot het helemaal krokant is.
  3. Snijd de tomaten, ui, komkommer in kleine stukken en doe dit in een kom. Doe ook de kappertjes erbij. Besprenkel dit met wat balsamico azijn. Meng alles goed door elkaar. Doe vervolgens ook het brood erbij. Meng alles goed.
  4. Snijd ook de basilicum fijn en doe dit over de salade.
  5. Klaar is de panzanella. Lekker met wat kippenvleugeltjes.

Panzanella

Tip: Je kan zelf helemaal experimenteren met deze salade. Voeg nog andere Italiaanse ingrediënten toe zoals: ansjovis, (gegrilde) paprika of gemengde tomaten. Ook is het lekker om te eindigen met wat Parmezaanse kaas over de salade heen.

 

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *