Pasta Arrabiata
Heb je ooit van pasta Arrabiata gehoord?! Ja? ik niet namelijk. Ik kwam bij de Albert Heijn een potje tegen met die saus, en ik was dus wel erg benieuwd wat het precies was. Ik ben op onderzoek uitgegaan en had wel zin in een bordje past Arrabiata. Ik schreef het recept uit, maakte het en het was echt een succes. Het is eigenlijk een soort van spaanse pittige pastasaus.
Pasta Arrabiata
Voor 2 personen- 30 minuten
Dit heb je nodig:
- 1 paprika (kleur maakt niet uit)
- 1 ui
- 2 tl oregano
- 2 tenen knoflook
- 1/2 bolletje mozzarella
- 2 handen parmezaanse kaas
- 200 gram pasta
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 flinke rode peper (of 2tl chilipoeder)
- Stukje chorizo in stukjes gesneden
Zo doe je het:
- Pasta maken is eigenlijk altijd te makkelijk voor woorden. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Je snijd de paprika, peper ui, knoflook en chorizo in stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Pak de ui, paprika, knoflook en chorizo aan in de pan. Voeg de oregano en de tomatenblokjes toe. en laat dit geheel 5 minuten pruttelen.
- Wat ik erg lekker vindt is om de mozzarella door de saus te smelten (dit hoeft niet, je kan de mozzarella ook straks met de parmezaan over de pasta verdelen). Ik scheur de mozzarella in kleinere stukjes en verdeel dit door de saus heen. Laat de mozzarella helemaal smelten en schep dan maar op! Serveer met de parmezaanse kaas.
Tip: serveer er een rucolasalade bij met bijvoorbeeld wat olijfjes (als je daar van houdt) en rode ui. Heel erg lekker
Eetsmakelijk<3