Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Pasta Arrabiata

Pasta arrabiata

Heb je ooit van pasta Arrabiata gehoord?! Ja? ik niet namelijk. Ik kwam bij de Albert Heijn een potje tegen met die saus, en ik was dus wel erg benieuwd wat het precies was. Ik ben op onderzoek uitgegaan en had wel zin in een bordje past Arrabiata. Ik schreef het recept uit, maakte het en het was echt een succes. Het is eigenlijk een soort van spaanse pittige pastasaus.

Pasta Arrabiata

Voor 2 personen- 30 minuten 

Dit heb je nodig:

  •  1 paprika (kleur maakt niet uit)
  • 1 ui
  • 2 tl oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 bolletje mozzarella
  • 2 handen parmezaanse kaas
  • 200 gram pasta
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 flinke rode peper (of 2tl chilipoeder)
  • Stukje chorizo in stukjes gesneden

Pasta arrabiata

Zo doe je het:

  1. Pasta maken is eigenlijk altijd te makkelijk voor woorden. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2.  Je snijd de paprika, peper ui, knoflook en chorizo in stukjes.
  3.  Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Pak de ui, paprika, knoflook en chorizo aan in de pan. Voeg de oregano en de  tomatenblokjes toe. en laat dit geheel 5 minuten pruttelen.
  4. Wat ik erg lekker vindt is om de mozzarella door de saus te smelten (dit hoeft niet, je kan de mozzarella ook straks met de parmezaan over de pasta verdelen). Ik scheur de mozzarella in kleinere stukjes en verdeel dit door de saus heen. Laat de mozzarella helemaal smelten en schep dan maar op! Serveer met de parmezaanse kaas.

Tip: serveer er een rucolasalade bij met bijvoorbeeld wat olijfjes (als je daar van houdt) en rode ui. Heel erg lekker

Pasta arrabiata

Pasta arrabiata

Pasta arrabiata

 

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *