Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Pasta carbonara

Pasta carbonara

 

Pasta Carbonara is best een afgezaagd gerecht, maar ik moet daarbij dus eerlijk bekennen dat ik dit nog NOOIT gegeten heb. Oke, misschien wel een keertje uit een pakje. Dat was geen succes! Bij het maken van pasta carbonara gebruik je rauwe eieren en dat spreekt mij eigenlijk absoluut niet aan en het leek mij saaai. Maarja, ik eet ook tiramisu, aioli en advocaat. Dat is ook allemaal rauw ei en smaakt niet naar ei. Dus vond ik het tijd om pasta carbonara echt een keertje te proberen, en dan helemaal zelf gemaakt, en dan ook echt op de manier hoe het hoort! En dat was lekker! Super veel smaak (wat ik niet verwachte) en nee je proeft geen ei.  Wel geef ik er een twist aan door wat groente toe te voegen, dat vind ik namelijk wel echt heel lekker.

Pasta carbonara

Dit heb je nodig: 

 • 150 gram bacon/spekreepjes
 • 3 eieren
 • 3 tenen knoflook
 • 1 ui
 • 150 gram champignons
 • verse peterselie
 • scheutje kookroom
 • 50 gram parmezaanse kaas
 • 150 gram pasta naar keuze
 • zout en peper

Pasta carbonara

Zo doe je het:

 1.  Kook pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking met eventueel een bouillonblokje.
 2. Snijd de ui en de champignons.
 3. snijd de bacon en knoflook en bak deze in een pannetje. Eerst de bacon, als dit bijna klaar is, dan pas de knoflook. Anders verbrand de knoflook en dat is super vies. Voeg dan ook de ui, en de champignons toe.
 4. Ondertussen splits je de eieren, en gebruik je dit keer alleen de eidooiers. Mix de eidooiers met flink wat peper en wat zout en een scheut kookroom. Mix dit tot een geheel.
 5. giet de pasta af, vang een kopje kookvocht toe en doe de pasta terug in de pan met het vuur uit! Het vuur moet echt uit! Dit is ook geen gerecht wat je weer kan opwarmen, dan gaat het ei namelijk stollen en smaakt het wel naar ei!
 6. Voeg de bacon en de groente toe, doe dan de saus, en het halve kopje kookvocht. De eieren zullen wat garen door de hitte van de pasta. Wacht even tot de saus is ingedikt. Serveer met de parmezaansekaas.
  Tip: Als ze te koop zijn is het heel lekker om  groene asperges toe te voegen.

 

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *