Pasta met geroosterde paprika
Wij eten heel veel pasta. Simpelweg, omdat het makkelijk te maken is zonder pakjes en zakjes. Ook kan je het met van alles combineren. Daarom deze keer pasta met geroosterde paprika’s. Heerlijk als je de tomaten en pestosaus even helemaal zat bent. Ik ben er helemaal verliefd op geworden! Ik ben benieuwd wat jij er van vindt.
Voor 2 personen – 20 minuten
Pasta met geroosterde paprika
Dit heb je nodig:
- olijfolie om in te bakken
- 3 geroosterde paprika’s uit pot
- scheut kookroom
- hand basilicum
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- chilipoeder naar smaak
- zout
- 4 tomaten
- 1/2 eetlepel maizena
- pasta
Zo doe je het:
- Snijd de ui en knoflook in stukjes
- kook ondertussen de pasta
- Kook water en doe de tomaten 1 minuut in het net gekookte water.
- Nu kan je het velletje van de tomaten er zo aftrekken.
- pak je keukenmachine, staafmixer of blender en doe de geroosterde paprika’s, maizena, tomaat, chilipoeder en zout in de keukenmachine. Mix net zo lang tot alle ingrediënten gemixt zijn.
- Zet een pan om het vuur en verhit olijfolie in de pan.
- Bak het uitje en de knoflook aan en doe de net gemaakte saus erbij. Roer goed door en laat even goed warm worden.
- Voeg een hand verse basilicum en een scheut kookroom toe aan de saus.
- meng de saus met de pasta en kaar is de pasta met geroosterde paprika.
Tip: lekker met wat parmezaanse kaas.
Eetsmakelijk <3