Pasta met zelfgemaakte tomatensaus en krokante ham
Deze pasta eten wij echt heel vaak omdat we dit echt super lekker vinden! De tomatensaus is helemaal zelf gemaakt. De parmezaanse kaas en rucola maken het helemaal af. Binnen 30 minuten staat het al op tafel. Je kan zelf nog kiezen welke groente je er aan toe wil voegen. Ik heb er deze keer wat champignons doorheen gedaan.
Voor 2 personen
Dit heb je nodig:
500 gram Romatomaten
zakje Rucola
pakje Rauwe ham
100 gram parmezaanse kaas
1 Ui
2 teentjes Knoflook
1 groentebouillon blokje
270 gram penne
4 tl Italiaanse kruiden
2tl chillipoeder (of peper)
snufje zout
Zo doe je het:
Zet een pan met heet water op. Doe hier een bouillonblokje in en kook de pasta. Snijd dan de ui en de knoflook fijn. Ontvel de tomaten. Dat doe je door de tomaten aan de onderkant in te snijden en ze in een bak met kokend water te doen. De vellen kan je er dan zo afhalen.
Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes. Bak het uitje en de knoflook licht aan en doe de tomaten erbij.
Voeg eventueel nog wat groente erbij, zout, Italiaanse kruiden en eventueel wat chillipoeder. Laat ongeveer 10 minuutjes koken. De tomaten koken in waardoor er een saus ontstaat.
Daarna bak je de rauwe ham in een koekenpan zonder boter of olie. Als de ham krokant is haal je het uit de pan.
Beetje rucola en Parmezaanse kaas erbij en opdienen maar.
Wil je het nog makkelijker? Koop dan tomatenblokjes in blik in plaats van verse tomaten. Dan hoef je niet te ontvellen en de smaak is dan ook echt heerlijk!
Eetsmakelijk <3
Ga het vanavond koken voor onze vrienden, ben erg benieuwd!