Pasta ovenschotel
Ik vond het weer eens tijd voor een ovenschotel. I loveee ovenschotels omdat het altijd makkelijk is en ik alles al lekker kan opruimen als de ovenschotel in de oven staat. Scheelt weer een hoop afwas. Ik bedacht een heerlijke pasta ovenschotel met courgette. Dit was echt heerlijk. Door de tomatentapenade toe te voegen is de saus lekker anders dan anders. Deze pasta ovenschotel is ook geschikt voor als je iets meer haast heb, je kookt de pasta namelijk al voor. Ideaal, want ik heb ongeveer altijd haast.
2-3 personen – 30- 45 minuten (inclusief oventijd)
Pasta ovenschotel
Dit heb je nodig:
- 200 gram pasta
- 1 grote ui
- 1 courgette
- 1 blik tomatenblokjes
- 150 gram geraspte kaas
- 1 pot tomatentapenade
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- 1 bolletje mozzarella
- 200 gram gehakt
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet een pan op het vuur en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Begin ondertussen met het snijden van de groenten. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de courgette in blokjes.
- Zet een pan op het vuur en bak het gehakt rul. Doe de uien en knoflook erbij en laat dit even meebakken.Doe dan ook de courgette erbij.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Laat ongeveer 10 minuten inkoken tot er een wat dikkere saus is ontstaan. Voeg dan de tomatentapenade toe.
- Snij de mozzarella en verdeel dit over de ovenschotel heen.
- Strooi de geraspte kaas over de pasta ovenschotel heen en zet de pasta ovenschotel ongeveer 10 minuten in de oven. Tot de kaas gesmolten is.
Eetsmakelijk <3