Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Pestobrood met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Pestobrood

Dit  gevulde brood is echt ideaal voor bij de soep of gewoon zo als lunch! Je moet er even de tijd voor nemen  (het deeg moet even rijzen) maar dan heb je ook wat! Het leuke is dat je zelf een beetje de vorm kan bepalen van het brood! Ziet er leuk uit toch?

Dit heb je nodig:
1 pak wit broodmeel
Pesto
2 rode uien
Handje vol zongedroogde tomaten
200 gram geraspte kaas
1 bolletje mozzarella

 

Zo doe je het:
Volg eerst de stappen op het pakje van het broodmeel.  Snij de uien in halve ringen en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.  Bestrooi het aanrechtblad met bloem. Rol vervolgens het deeg uit in een rechthoek.  Daarna besmeer je de gehele rechthoek met  groene pesto en kunnen de uien, kaas en zongedroogde tomaatjes eroverheen. Dan rol je het op met de korte kanten naar elkaar toe. Vervolgens snijd je plakjes van het brood in de lengte. Dan kun je er voor kiezen of je een rond brood wil of een vierkant of rechthoek, afhankelijk van je ovenschaal. Doe een stuk bakpapier in de ovenschaal en leg de plakjes van het brood in de ovenschaal dicht tegen elkaar aan. Als je een beetje ruimte overhoudt is dat niet erg. Het ziet er dan ongeveer zo uit:Groene Pestobrood

Vervolgens doe je het brood ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden. Dit verschilt natuurlijk een beetje per oven. Houd het gewoon goed in de gaten wanneer het deeg goud bruin is, is het klaar :).

Pesto Brood eindresultaat

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *