Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Piadina

Piadina

Piadina ? ”Dat lijken toch gewoon wraps op de foto?!”. Ik hoor je dat denken. Toen ik een paar jaar geleden met 2 vriendinnen naar Italië op vakantie ging, lunchte wij daar een aantal keer met deze Italiaanse specialiteit. Geen idee wat het was, ik bestelde het gewoon. Het bleken een soort van Italiaanse wraps te zijn, gevuld met een Italiaanse vulling. Ze lijken erg op wraps maar er is een groot verschil. Een piadina in een stuk dikker en smaakt daardoor ook echt anders dan een wrap. Dus vervang niet voor een gewone wrap, dan heb je namelijk een quesadilla. Tegenwoordig zijn deze Italiaanse pannenkoeken gewoon bij de Albert Heijn te koop.

Voor 2 stuks- 15 minuten 

Piadina

Dit heb je nodig:

  • 2 piadina’s
  • 1 tomaat
  • rode ui
  • 1/2 bolletje mozzarella
  • rucola
  • evt rauwe ham of salami
  • truffelmayonaise ( kan je weglaten, of vervangen door pesto)

Piadina

Zo doe je het:

  1.  Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes.
  2.  Smeer de helft van de piadina in met truffelmayonaise of pesto (of laat deze stap weg als je geen smeerseltje hoeft)
  3. beleg de ingesmeerde helft met tomaat, ui, mozzarella,rucola (en evt ham of salami). Strooi er nog wat peper en zout overheen.
  4. Klap de piadina dubbel.
  5. Klaar om gebakken te worden. Ik bak deze in een contactgrill, je kan ook een grillpan gebruiken of gewoon een koekenpan. Bak deze aan beide kanten bruin. Dit duurt zo’n 5-10 minuten.

piadina

Piadina

Piadina

Piadina

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *