Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Pindakaas havermoutrepen

Deze pindakaas havermoutrepen zijn lekker! Zoals je aan mijn blog wel kan zien eet ik  niet als een fitgirl. Ik hou van pasta, rijst, crème fraiche, patat en taart. Dat wil niet zeggen dat ik helemaal niet van gezond eten hou. Ik hou namelijk ook van groente, salades en jawel, gezonde snacks. Ik loop sowieso 2 keer in de week hard en heb daarna altijd meteen honger. En dan ook echt honger. Nou is het niet zo chill om daarna meteen chips te eten. Dus maakte ik deze pindakaas  havermout repen, een lekkere gezondere snack voor na het sporten, of als ontbijt, of mee naar mijn werk. Het is super makkelijk, ze zijn trouwens no bake!

Voor 10 reepjes – 20 minuten 

Dit heb je nodig:

 • 100 gram dadels (ontpit)
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 100 gram pindakaas
 • 80 gram havervlokken
 • 3 tl gerapste kokos
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • (extra ingredienten zoals: in stukjes gehakte noten(pinda’s, hazelnoten, rozijnen) ik had nog cranberry’s liggen, dus maakte ze met cranberry’s).

Tip: ik kocht de dadels voor 0,80 bij de action! Hier kocht ik trouwens ook de kokosolie.

pindakaas havermoutrepen

Zo doe je het: 

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. verdeel de havervlokken over de bakplaat en rooster de havermout eerst even voor. Dit zorgt namelijk voor een veel lekkerdere smaak. Je zou het ook in een koekenpan zonder boter of olie kunnen roosteren. Zorg ervoor dat je er goed blij blijft en roer regelmatig om.  In de oven rooster ik de havermout 10 minuten en keer het 2 keer om.
 2. Dan is het tijd om de dadels te weken. Kook wat water en week de dadels hier ongeveer 5 minuten in zodat ze zachter worden.  Vervolgens pureer je de dadels en voeg je de kokosolie, havervlokken, cacaopeder aan toe.
 3. Snijd de eventuele cranberry’s of nootjes in kleine stukjes, en voeg deze toe aan het mengsel.
 4. Vervolgens druk je het mengsel in een ovenschaaltje (met bakpapier!). Druk het heel goed plat. En dan zijn de pindakaas havermoutrepen klaar. Ik zet ze even in de koelkast om een beetje uit te harden.

Pindakaas havermoutrepen

Pindakaas havermoutrepen

Pindakaas havermoutrepen

Pindakaas havermoutrepen

Pindakaas havermoutrepen

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *