Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Pindakoeken

pindakoeken

Wie mij langer volgt kan het ook zijn opgevallen dat ik eigenlijk vrijwel nooit koekjes bak. Super jammer eigenlijk want dat is echt heel leuk om te doen! Ik had ineens enorm zin om snel en lekkere koekjes te bakken. Ik was op internet aan het rondstruinen naar makkelijke koekjes en toen kwam ik op pindakoeken! Deze zijn namelijk super makkelijk en snel! En echt heeeeeeeel lekker! Zelfs als je  net als. Ik (niet heel dol bent op pinda’s).

voor 9 pindakoeken- 1 uur 

Pindakoeken

Dit heb je nodig: 

 • 70 gram ongezoute pinda’s
 • 60 gram roomboter
 • 125 gram bloem
 • snufje zout
 • 1 ei
 • 200 gram pure chocolade
 • 50 gram (basterd) suiker
 • + 1 ei en wat suiker om te bestrijken

pindakoeken

Zo doe je het:

 1.  Doe de bloem, ei, boter, zout en suiker in de een kom. Kneed er met je handen een koekjes deeg van. Is het deeg nog mega plakkerig? doe er dan wat bloem bij. Houdt er rekening mee dat koekjesdeeg altijd wel wat plakt.
 2. Wikkel het deeg in plastic en leg even een half uurtje in de koelkast. dan kan je er namelijk iets makkelijk mee werken als het koud is en worden de koekjes knapperiger.
 3. Verwarm de oven voor op 180 graden
 4.  Bestuif het werkblad heel goed met bloem en rol het deeg uit. Pak een koekjes uitsteker naar keuze (ik heb een vrij grote gebruikt want ik hou van grote koeken!).
 5. Steek de koekjes uit het deeg. En rol het af en toe opnieuw uit, totdat het deeg op is. Leg de koekjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
 6.  Verdeel de pinda’s over de koekjes. Je hoeft de pinda’s er niet hard in te duwen want dat gebeurt vanzelf tijdens het bakken.
 7. verdeel een losgeklopt ei nog wat over de koekjes.  Doe voorzichtig want de pinda’s vallen er af! Ook las ik dat mensen nog extra wat suiker over de pinda’s strooien zodat deze wat zoeter worden! Dat heb ik ook gedaan en smaakt echt heerlijk, dus doen!
 8. bak de koekjes zo’n 10-20 minuten gaar in de oven. De koekjes zijn klaar als deze goudbruin zijn. Ze komen nog wat zacht uit de oven maar worden tijdens het afkoelen van zelf harder.
 9. Inprincipe kan je ze gewoon zo opeten, maar nog lekkerder is: Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie en dip de koekjes door de chocolade.

pindakoeken

 

pindakoeken

Pindakoeken

Pindakoeken

pindakoeken

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *