Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Pittige kip kerrie salade

SONY DSC

Vandaag even weer een heerlijke salade voor op brood. Op zaterdag lunchen wij altijd wat uitgebreider. Ik doe dan wat meer moeite dan andere dagen omdat bij een vrije dag samen, lekker eten hoort.  Deze keer maakte ik zelf kip kerrie salade. Kip kerrie salade is volgens mij wel 1 van de meest populaire salade’s en terecht ook!
Vol van smaak en gewoon heerlijk in combinatie met (stok)brood. Ik ben er dol op en wat hou ik dan van zelfgemaakte kip kerrie salade. Daar kan echt geen enkel ander bakje tegen op. Je kan het goed van te voren maken en is afgedekt in de koelkast zo’n 5 dagen houdbaar.

Voor 1 bakje kip kerrie salade:
1 grote kipfilet (200-300 gram)
1 kippenbouillonblokje
3 eetlepels Griekse yoghurt
3 eetlepels mayonaise
5 theelepels kerriepoeder
4 theelepels kurkuma
2 theelepel gemberpoeder
2 theelepels suiker
1/4 citroen
1/2 rode peper (optioneel)
zout

Zo doe je het:
1. Zet een pan water op het vuur en doe het bouillonblokje erbij. Als het water kookt kan de hele  kipfilet erbij. Kook dit is zo’n 10 minuten gaar.
2. Maak intussen de dressing. Meng de mayonaise met de yoghurt, kruiden, suiker en citroensap. Als je geen gemberpoeder en kurkuma hebt of je wil het niet eten, kan je het gewoon weg laten. De kerriepoeder is het belangrijkst. Als je de kurkuma weg laat krijgt de kip kerrie salade niet zo’n gele kleur als op de foto. Als je liever geen suiker toevoegt dan kan je dat weg laten. Dan raad ik wel aan om ook de citroensap weg te laten anders wordt het wel heel zuur.
3. Proef aan de dressing. Vind je het nog wat te yoghurt achtig? Voeg dan wat mayonaise toe. Vind je dat er nog wat kruiden bij moet? Voeg dat dan toe.
4. Voor wat pit kan je er een rode peper aan toevoegen.Snijd deze zo fijn mogelijk.  Daar wordt het lekker pittig van. Wil je dit niet? dan laat je de rode peper gewoon weg.
4. Als de kip gaar is kan je het uit de pan halen en op je snijplank leggen. Dan kan je de kip gaan pluizen (met 2 vorken de kip uit elkaar trekken).
5. Meng de kip door de salade.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *