Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Pizza croissantrol

SONY DSC

Als je in het weekend indruk wil maken met een lekkere lunch, is dit je kans! Dit echt lekker! Ik ben dol op pizza en op croissantjes, dus waarom niet combineren?! Je kan dit recept natuurlijk ook gebruiken voor losse pizza croissantjes in plaats van een pizza croissantrol. Volg dan voor het vouwen van de croissantjes de aanwijzingen op het blikje croissantdeeg. Je hebt helemaal niet veel nodig en het smaakt echt heerlijk:).

Dit heb je nodig: 
1 blik croissantdeeg voor 6 super croissants
tomatensaus (bijvoorbeeld passata of tomatenpurree)
dingen die je lekker vindt op een pizza (mozzarella, uien, champignons, salami of ham).
2 flinke handen geraspte kaas
3 tl italiaanse kruiden
1 ei om te bestrijken.

Zo doe je het: 
Verwarm de oven voor volgens de bereidingswijze van het blikje croissantdeeg. Rol het croissantdeeg helemaal uit. Maak je handen vochtig met wat water en druk de gaatjes dicht. Verdeel het croissantdeeg dan in 8 gelijke stukken. Leg het neer zoals op onderstaande foto. Zorg ervoor dat het midden open blijft.

SONY DSC

Meng vervolgens de tomatensaus met 1 theelepel italiaanse kruiden. Besmeer de plakjes met de tomatensaus. Verdeel er vervolgens de vulling er overheen die je lekker vindt.

SONY DSC

Oepsie: ik vergat de tomatensaus, haha. alles er maar weer af dan en de plakken deeg met tomatensaus besmeren. Niet teveel tomatensaus, dat loopt er namelijk uit. Vervolgens de rol dichtvouwen. Vouw alle stukken naar het midden toe en zorg ervoor dat alles goed dicht zit. Maak desnoods je handen even nat met wat water. en druk dan alles dicht. Dan weet je zeker dat de vulling er niet uitloopt. Even met een geklutst eitje bestrijken en verdeel er nog wat kaas en italiaansekruiden over. Klaar om de oven in te gaan.

SONY DSC

Na ongeveer 15 minuten ziet het er zo uit: Jammie.

SONY DSC

Eetsmakelijk <3

2 reacties

 1. Lea

  Bij mij werd niet al het croissantdeeg gaar. Heb het twee keer teruggedaan in de oven, in totaal zat ie er 20 minuten of zo in. Ben wel het eitje vergeten, maar ik geloof niet dat dat met de gaarheid van het deeg te maken heeft. Wat doe ik verkeerd?


  1. Annemieke

   Het eitje heeft inderdaad niet echt iets te maken met de gaarheid, wel met de kleur.
   Wat gek dat dat niet alles gaar werd. Ik heb daar zelf geen ervaring mee. Wellicht dat je oven de warmte niet helemaal goed verdeeld?
   Ik zou de oven wat lager zetten en het er dan flink wat langer in doen, zo krijgt alles de kans om goed te garen.


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *