Pompoensoep
Pompoensoep trok mij eerlijk gezegd nooit zo. Ik heb er een soort van trauma aan overgehouden. Vroeger op school gingen wij pompoenen uithollen voor Sint Maarten en vervolgens maakte er een aantal moeders soep van de pompoen! Aan het eind van de middag kreeg iedereen een bekertje pompoensoep, en vieeesss dat ik dat vond! Ik werd daar echt misselijk van. Inmiddels ben ik 15 jaar verder, dus nieuwe ronde nieuwe kansen! Ik ga mij weer wagen aan pompoensoep!
Voor 3 personen- 30 minuten
Pompoensoep
Dit heb je nodig:
- 700 gram pompoen (of 1 flespompoen)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 tl chilipoeder
- 2 (groente) bouillonblokjes
- kookroom
- 1 tl komijn
- 2 laurierbladen
- 2 theelepeltjes mosterd
- peper en evt nog wat zout
Zo doe je het:
- Als je een flespompoen gebruikt snijd je deze over de lengte doormidden, schraap je de pompoenpitten eruit en snijd je de pompoen in blokjes. Van een flespompoen kan je de schil gerust laten zitten.
- Snijd de knoflook en ui in grove stukken
- Zet een pan op het vuur en doe de pompoen, knoflook, ui, bouillonblokjes in de pan. Doe er kokend water bij totdat alles goed onderwater staat (ongeveer 1,5 liter). Doe ook het laurierblaadje, mosterd en de komijnpoeder in de soep.
- Laat het geheel zo’n 20 minuten koken.
- Als de pompoen helemaal zacht is, ben je klaar met de soep koken. Vis het laurierblaadje er even uit.
- Vervolgens ga je de soep pureren. Dit kan je gewoon doen met een staafmixer of met een (daarvoor geschikte) blender.
- Als het goed is heb je nu een mooie soep. Voeg voor wat pit de chilipoeder toe.
- Proef of je de soep op smaak vindt en voeg eventueel nog wat kruiden toe en de kookroom.
Tip: 1. Heb je soep over, of liever al soep in het weekend maken voor het einde van de week? Je kan soep prima invriezen! Heel handig!
2 . Als je een hele pompoen gebruikt heb, rooster de pitjes die daaruit komen dan even in een koekenpan en doe deze door de soep, heerlijk!
Eetsmakelijk<3
Zo wel de kip als de pompoensoep ga ik zeker maken.Dank je wel voor het delen.
gr. adeline