Rauwkostsalade
In het weekend eten wij vaak gerechten waarbij we een rauwkostsalade serveren. Denk bijvoorbeeld aan nacho’s, hamburgers, kipsate, lasagne of natuurlijk bij de BBQ. Ik maak de rauwkostsalade altijd helemaal zelf, en eigenlijk ook bijna altijd op dezelfde manier. Deze salade is heel handig voor bij elk eten waar je een snelle en frisse salade bij wil serveren.
Voor 2 personen – 1o minuten
Rauwkostsalade
Dit heb je nodig:
- 1 kleine winterpeen
- halve gele paprika
- kwartkomkommer
- rode ui
- 1 tomaat
- Sap van een halve citroen
- scheutje olijfolie
- Peper en zout (en eventueel wat peterselie)
Zo doe je het:
- De bereiding is eigenlijk heel simpel: snijd alle groenten in hele dunne reepjes, en de ui in halve ringetjes.
- Doe alle groenten in een kom, besprenkel met een scheutje olijfolie, peper, en zout en het sap van een halve citroen.
- Doe er eventueel nog wat verse peterselie doorheen.
- Meestal maak ik de salade als eerst en terwijl ik de rest van het eten maak zet ik de rauwkostsalade in de koelkast zodat deze echt heel fris en lekker koud wordt.
Tip: Je kan de olijfolie en citroensap ook weg laten en in plaats daarvan Griekse yoghurt toevoegen.