Video: red velvet cake
Een tijdje geleden reviewde ik de bakmix van dr oetker, de red velvet cake. Nu was het tijd om deze zelf te maken. Ik maakte een red velvet cake als toetje voor de familiedag en hij viel erg goed in de smaak. De red velvet cake is door de karnemelk en de olie super zacht van smaak, terwijl je de olie en karnemelk absoluut niet proeft in de taart. In de video zie je hoe je de redvelvet cake kan maken!
Voor 1 redvelvetcake – 1,5 uur (afhankelijk van je bakvorm)
Red velvet cake
Dit heb je nodig:
- 300 gram bloem
- 16 gram cacaopoeder
- 3 eieren
- 5 gram bakingsoda
- snufje zout
- 120 gram ongezouten roomboter op kamer temp.
- 300 gram (basterd)suiker
- 60ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel azijn
- 240 ml karnemelk
- 2 tl vanille extract
frosting: - 200 gram roomkaas
- 300 ml slagroom
- 250 gram poedersuiker
- 1 eetlepel witte chocoladepasta
- Scheutje vanille essence
Zo doe je het:
Kijk de video voor de bereidingswijze:
Wat je moet weten:
Ik heb de taart al eens geprobeerd te kleuren met bietensap. Dit lukt vrijwel niet. Sowieso niet met dit recept. De kleur van de bietensap is niet rood genoeg, dus je krijgt de taart nooit mooi rood.
Eetsmakelijk<3
hoeveel kleurstof heb je voor deze taart gebruikt?
Het zou prettiger zijn als je de bereidingswijze er ook onder uitgetypt bij zou zetten, dan hoef je tijdens het bereiden niet steeds de video erbij te houden en te pauzeren/ terug te spoelen etc.
Hoi Lynet, Je moet even zelf goed kijken naar de kleur. Als de kleur mooi donkerrood wordt is het prima. Het wordt nog lichter na het bakken. Ik kan geen eenduidige hoeveelheid aangeven omdat het heel erg verschilt per kleurstof en merk hoeveel je nodig hebt, succes!
Hoi Annemieke,
Voor de frosting gebruik je een beetje boter, hoeveel is dit?
De cake zelf heb ik gebakken en ziet er goed uit. Ben erg benieuwd hoe hij gaat smaken als de taart helemaal klaar is.
Dank vast voor je reactie!
Gr. Marion.