Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Red velvet cake van dr oetker

Red velvet cake
Ik was eigenlijk op zoek naar een valentijns insipratie op pinterest en ik kreeg red velvet cake’s all over the place!  Dus red velvet time.  Ik had al een recept samengesteld en bedacht hoe ik het ging doen, totdat ik in de winkel een bakmix van dr Oetker tegen kwam. Dus ik besloot die gewoon te kopen en te proberen. Ik ben namelijk heel nieuwsgierig naar deze bakmix. Ik heb 1 keer eerder red velvet cake gegeten ( wel 100 jaar geleden), maar ik weet ongeveer hoe het zou moeten proeven, en als deze mix heel lekker is, dan heb je voor nog geen 4 euro een lekkere Valentijnstaart. Hoe handig is dat?!

voor 8 personen – 2 uur (inclusief oven en afkoelen)

Red velvet cake

Dit heb je nodig: 

  • 1 dr. oetker pak red velvet cake
  • 2 eieren
  • 250ml slagroom
  • 1 pakje monchou
    decoratie:
  • 100 gram witte chocola
  • suiker hartjes (hema bijvoorbeeld)

red velvet cake

Dit zit er in het pak, super handig dat er een bakvorm in zit!

Redvelvet cake


Zo doe je het: 

  1.  Het is eigenlijk heel makkelijk. Begin met het vouwen van de taartvorm volgens de aanwijzingen.
  2. Doe de taart mix met de eieren en 100ml slagroom in de kom. Roer dit eventjes door en mix het dan 3 minuten luchtig.
  3. Dan doe je het beslag in de vorm, en moet de cake in de oven 50 minuten op 160 graden.
  4. Ondertussen klop je de monchou los en voeg je slagroom en de topping mix toe.
  5. Haal de taart uit de oven en check met een satéprikker of deze gaar is.
  6. Laat de taart helemaal afkoelen.
  7. Ga met een mesje langs de kant en haal de taart uit de vorm.
  8. Snijd de taart met een broodmes in tweeën en bestrijk de onderste helft met 1/3 van de topping. Leg de  bovenste helft weer boven op.
  9. Besmeer dan met de rest van de topping de taart.
  10. Ik decoreerde met witte chocolade en suikerhartjes

Red velvet

 

Red velvet cake

Oordeel:
Oke, wat vind ik van deze bakmix? Ik moet zeggen dat ik vind dat het allemaal lekker makkelijk en snel werkt. De taart is mooi hoog, heerlijk zacht en luchtig, de bakvorm is echt makkelijk te vouwen en er zit meer dan genoeg topping bij. Toch valt mij vanaf begin af aan iets op.  Ik maak de taartmix open en vind dat er een behoorlijk chemische geur aan zit. Je ruikt de cacao en iets chemisch en zelfs  toen de taart in de oven stond, bleef ik dat ruiken. Als ik normaal een taart bak hang ik met mijn neus ongeveer in de oven, deze nijging had ik nu niet. Toen ik ging proeven was ik heel benieuwd, maar het viel mij mee! Geen chemische smaak! De bakmix krijgt van mij een 7.5 Het is een prima snel en ook wel lekker taartje en de topping is heerlijk.
Wel vind ik red velvet een beetje gek. Je zou verwachten dat er iets bijzonders in zit door de rode kleur maar dat is gewoon kleurstof. Het is gewoon biscuit met een beetje cacao , rode kleurstof en een monchou topping , maar goed daarom niet minder lekker natuurlijk!

 

Red velvet cake

Zijn er meer mensen die deze bakmix al een keer geprobeerd hebben?

Dit bericht is niet gesponsord ik was oprecht nieuwsgierig. 

 

2 reacties

  1. Evelien

    Ik vind de dr. Oetker verwen red velvet cakemix teleurstellend. Na t volgen van de instructies, was t resultaat een redelijk droge cake. De topping (met monchou) werd bij mij niet harder in de koelkast wat het decoreren niet makkelijker maakten. De topping had van mij wat meer naar roomkaas mogen smaken. Deze topping vond ik in deze hoedanigheid zeer smakeloos.
    De red velvet cakemix van jamin is veel luchtiger en lekkerder van smaak (wel iets minder rood omdat aan de mix minder kleurstof is toegevoegd). De mix van de jamin is in mijn optiek wel een aanrader.



Laat een reactie achter bij Annemieke Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *