Romige aardappelschotel
Op maandag eten wij vaak iets met aardappeltjes. Waarom? Omdat het zo lekker snel klaar is. Zo ook deze romige aardappelschotel uit de oven. Ik wilde een snelle maar wel lekkere maaltijd. Ik zocht wat spullen in de supermarkt bij elkaar en het resultaat was echt super lekker. Je hoeft niks voor te bakken in de pan, zelf het vlees niet. Het is een kwestie van groente snijden, en in de oven schuiven! Super makkelijk.
Voor 2-3 personen – 30 minuten
Romige aardappelschotel
Dit heb je nodig:
- 450 gram aardappeltjes
- 200 gram gerookte kip
- 1 bakje kruidenkaas
- 75ml kookroom
- 1 ui
- 1 paprika
- halve courgette
- 1 tomaat
- 0,5 eetl paprikapoeder
- geraspte kaas
- zout en peper
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de ui, paprika, courgette, tomaat in stukjes en de gerookte kip in reepjes.
- Doe de kruidenkaas in bakje en doe het kookroom, paprikapoeder en peper en zout. Probeer het te mengen tot een egaal mengsel.
- Vet een ovenschaal in met wat boter of olie en doe de groenten met de kip in de ovenschaal.
- Verdeel de aardappeltjes over het groente-kipmengsel heen.
- Verdeel vervolgens het mengsel over de ovenschotel heen. schep eventueel met een lepel alles een beetje om zodat de saus overal zit. Probeer de aardappeltjes zoveel mogelijk boven op te laten liggen.
- Eindig met een laagje geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal in de oven voor 20 minuten. De ovenschotel is klaar als de aardappeltjes gaar zijn.
Eetsmakelijk<3