Rösti met gegrilde groenten
….en gehaktballetjes. Dit is ideaal als je niet veel tijd hebt (wat wij vaak hebben) en je ook geen zin hebt om iets te maken waar je steeds naar moet omkijken. Dit zet je namelijk gewoon in de oven en een half uur later haal je het eruit en kan je gewoon beginnen met eten. Heerlijke rösti met gegrilde groenten.
Voor 2 personen – 40 minuten
Rösti met gegrilde groenten
Dit heb je nodig:
- 1 zak rösti rondjes
- 300 gram gehakt
- halve eetlepel gehaktkruiden
- 3 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 eetlepel Provençaalse kruidenmix
- halve rode en halve gele paprika
- 8 kleine tomaatjes
- 1 bakje champignons
Zo doe je het
- Verwarm de oven voor op 225 graden
- snijd alle groenten en doe deze in een kom met 2 eetlepels olijfolie.
- Snijd ook de knoflook en doe deze bij de groenten. Voeg hierbij ook de Provençaalse kruiden toe.
- Meng het gehakt met de gehakt kruiden en draai er balletjes van. Doe deze balletjes in een ovenschaal (je kan ze ook in de pan bakken).
- Verdeel de rösti rondjes en de groenten over de bakplaat.
- Zet ook de gehaktballetjes in de oven in een apartje schaal (als je deze op het bakblik legt bij de groenten dan wordt alles vochtig, beter van niet dus).
- laat alles 20 minuten in de oven schep regelmatig om.
- Als alles mooi gaar is kan het uit de oven. Schep alles op een bord.
Eetsmakelijk <3