Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Roti

Roti

Roti is een gerecht dat al een tijd op mijn lijstje staat om te maken maar ik zag er steeds een beetje tegenop. Het leek mij best lastig en ik dacht dat je allemaal moeilijke ingredienten nodig had, toen ik mij een beetje ging verdiepen in hoe je roti maakt kwam ik erachter dat het helemaal niet het geval is. Roti is best makkelijk om te maken en ook nog eens ontzettend lekker. Ik claim niet dat dit traditioneel Surinaamse roti is. Ik gebruik gebakken krieltjes, terwijl in officiële roti gekookte aardappelen gaan. Ik verzeker je! Deze roti is zooo lekker! Ik weet zeker dat ik dit veel vaker ga maken.

Voor 4 roti pannenkoeken (2 personen) – 30-40 minuten 

Roti

Dit heb je nodig: 

  • 250 gram kipfilet
  • 200 gram kousenband of sperziebonen
  • 1 flinke eetlepel masala (Surinaamse kerriepoeder, te koop bij de Albert Heijn)
  • 3 theelepels komijnpoeder
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 500 ml water
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 pak roti pannenkoeken
  • 450 gram krieltjes
  • 2 eieren
  • peper & zout

roti

Zo doe je het: 

  1. Snijd de kip in stukjes. Snijd ook het uitje, knoflook en rode pepertje in kleine stukjes.
  2. Kook de kousenband / sperziebonen beetgaar.
  3. Kook de eieren in zo’n 7 minuten hard.
  4. Bak ondertussen de krieltjes.
  5. Bak de kip gaar in een pan. Doe hier de ui, knoflook en het rode pepertje bij. Bak dit even goed mee.
  6. Doe dan de tomatenpuree erbij en laat eventjes meebakken.
  7. Doe dan een flinke eetlepel bloem in de pan. Laat dit eventjes meebakken.
  8. Vervolgens voeg je de masala, komijnpoeder en het bouillonblokje toe. Voeg ook meteen 500 ml water toe.
  9. Laat dit inkoken tot een mooie dikke saus. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  10. Voeg dan ook de sperziebonen toe.
  11. Verwarm de roti vellen in de magnetron. Dan kan de roti opgeschept worden.

roti

Tip: Eet je liever roti met gekookte aardappelen? Vervang de krieltjes dan voor ongekookte aardappelen. Laat de bloem dan weg en kook de aardappelen & sperziebonen gaar bij de kip in het vocht dat je erbij gooit. Belangrijk is dat de aardappelen en sperziebonen onderwater staan. Voeg als het nodig is meer water toe. Zet dan de laatste minuten het water hoog zodat er wat water verdampt. Dan heb je ook in 1 keer een heerlijke saus.

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *