Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Salade met meloen en ham

Salade met meloen en ham

De salade met meloen en ham is wel echt een klassieker maar ik kon het niet laten om het even te delen. Dit is echt lekker. Deze salade met meloen en ham wordt gemaakt van Galia meloen en rauwe ham. Eroverheen zit een heerlijke balsamico dressing. Hier word je echt blij van. Het gerecht is echt geschikt voor warme zomerse dag als je niet zo een zin hebt in echt warm eten, wat ik dan eigenlijk nooit heb.

Voor 2 personen- 15 minuten 

Salade met meloen en ham

Dit heb je nodig:

  • Rucola sla melange
  • Halve Galia meloen
  • rauwe (parma)ham
  • Rode ui
  • 180 ml balsamico azijn (of wat kant en klare balsamico siroop)
  • 1 eetlepel honing (optioneel)
  • olijfolie (liefst extra vierge)
  • mozzarella (optioneel)
  • Parmezaanse kaas
  • Peper & zout

Zo doe je het:

  1. Snijd de meloen door de helft. Leg de andere helft weg. Die heb je niet nodig. Pak een meloenboor en hol de meloen uit. Heb je geen meloenboor? Snijd de meloen dan gewoon in kleine stukjes.
  2. Snijd de rode ui in dunne ringen.
  3. Zet 180ml.  balsamico azijn op het vuur blijf roeren en houdt het goed in de gaten. Het is de bedoeling dat de azijn indikt. Als het al wat ingedikt is, kan het van het vuur af. Als het afkoelt dikt het namelijk verder in. (als je kant en klare siroop gebruikt kan je deze stap overslaan.  Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan een theelepel honing toe aan de balsamico azijn.
  4. Snijd ook eventueel de mozzarella in kleine stukjes (tip: haal de mozzarella voor extra smaak eerst even door de groene pesto, yummie).
  5. Meng olijfolie met wat peper en zout. Roer dit door de rucola sla.
  6. Nu kan je het bord opmaken. Verdeel wat van de rucola sla over de borden. Verdeel er vervolgens meloen, rauwe ham, uien en mozzarella overheen. Verdeel vervolgens ook de balsamicosiroop over de salade heen en tot slot wat Parmezaanse kaas.

Tip: Hou je niet van balsamico? De salade met meloen en ham smaakt ook heerlijk zonder.

Salade met meloen en ham

Eetsmakelijk <3

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *