Sandwich met gegrilde kip en pesto-mayonaise
Dat wij van wraps houden was al wel duidelijk maar een heerlijke sandwich gaat er ook goed in. Deze sandwich is makkelijk te maken en zelfs geschikt om mee te nemen naar school of werk. Oke! Het is wel veel meer gedoe dan een gewoon gesmeerd broodje kaas maar dan heb je ook echt wat!
Voor 2 sandwiches
Dit heb je nodig:
4 blaadjes Sla
paar stukjes tomaat
5 plakjes komkommer
1 kipfilet
2 etl mayonaise
3tl rode pesto
2 volkoren boterhammen
Zo doe je het:
Laat een grillpan heet worden. Bestrijk de kipfilet met wat olijfolie en leg de kipfilet in de pan(Let op: doe nooit olijfolie of boter rechtstreeks in een grillpan. Het blijft namelijk altijd tussen de ribbels zitten waardoor het niet helpt en ook nog eens verbrand).
Laat de kipfilet ongeveer 4 minuten op 1 kant liggen en draai deze dan om. Laat de kipfilet liggen tot hij gaar is.
Meng de pesto en mayonaise in een bakje. Pak dan de boterhammen en besmeer deze met de pesto-mayonaise. Doe dan de sla, komkommer en tomaat op de boterham. Snijd de gare kipfilet in kleine stukjes en verdeel deze over het brood. Doe de andere boterham eroverheen en snijd deze schuin door.
Als je kip over hebt bewaar deze dan gewoon in de koelkast en doe het de volgende dag op je brood. Lekker!
Eetsmakelijk <3
Dat ziet er lekker uit!