Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Shoarma ovenschotel met rösti

Shoarma ovenschotel met rösti

Dat shoarma lekker is dat weten we allemaal. We eten het alleen vaak gewoon heel standaard in een broodje (niks mis mee hoor).  Ik vind het leuk om hiermee wat te variëren. Soms maak ik een shoarma wrap , een shoarma pizza of en shoarma pannenkoek.  Deze keer een shoarma ovenschotel met rösti. Lekker met paprika, ui, champignons en tomaat. Deze ovenschotel is echt zo makkelijk te maken.  Je kan er eventueel nog een salade bij eten met een dressing die je lekker vindt en wat knoflooksaus of whiskysaus. Natuurlijk kan je zelf ook nog groentes toevoegen die je lekker vindt.

Voor 4 personen –  45 minuten inclusies 15-30 minuten oventijd. 

Dit heb je nodig voor een shoarma ovenschotel met rösti:

  • 300 gram kip  (of voorverpakte shoarma, net wat je lekker vindt).
  • 1 eetlepel shoarmakruiden (als je voorverpakte shoarma hebt gebruikt is dit niet nodig)
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 150 gram champignons
  • 1 grote rode ui
  • 2 tomaten
  • 200 ml kookroom
  • 500 gram rösti
  • 2 flinke handen geraspte kaas
  • eventueel sla met een dressing die je lekker vindt.
  • knoflooksaus en/of whiskysaus

    Zo doe je het:

    1, Snijd de kip in kleine stukjes en kruid het met de shoarmakruiden
    2. Snijd de paprika’s , ui, tomaten en champignons in kleinere stukjes.
    3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    4. Verhit wat olie in de pan en bak de (kip) shoarma gaar.
    5. Doe dan de ui, paprika en groenten erbij. Proef of er eventueel nog wat shoarmakruiden bij zou moeten. Je wil wel dat je ovenschotel genoeg smaak heeft.
    6. Doe dit in een ovenschaal.
    7. Verdeel de rösti over het shoarmamengsel. Verdeel hier overheen nu wat peper en zout.
    8. Giet hier overheen de kookroom en verdeel tenslotte de geraspte kaas over de ovenschotel.
    9. Bak de  shoarma ovenschotel met rösti tot de kaas helemaal is gesmolten en de rösti gaar is. Dit duurt zo’n 15-30 minuten (afhankelijk van je oven). De ovenschotel is klaar als hij goudbruin is.

Shoarma ovenschotel met rösti

Eetsmakelijk<3

2 reacties

  1. Jacqueline

    Nu twee keer de ovenschotel gemaakt erg lekker!! De eerst keer zonder dat ik de rösti op gebakken had toen vonden wij hem een beetje papperig! Van de week nog een keer gemaakt toen de rösti lekker opgebakken in de pan toen bonden wij hem heerlijk!!


    1. Annemieke

      Ik snap wat je bedoelt. wij eten het ook regelmatig, de bovenkant wordt wat knapperig, de rosti laag onder wordt alleen ‘gaar’ en blijft heel slap.
      Bakken is inderdaad een slimme oplossing! thnx voor de tip!


Laat een reactie achter bij Annemieke Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *