Shoarma salade
Vorig jaar maakte ik al eens gyrossalade. Dit was heel erg makkelijk en lekker en heerlijk geschikt voor in de zomer. Nu is het tijd voor shoarma in plaats van gyros. De shoarmasalade is echt heel erg lekker en verantwoord en daar ben ik heel blij mee! Ik maak de shoarma salade met kip, maar je kan de salade ook maken met kant en klare shoarma uit de supermarkt, dat is nog makkelijker! Je kan de shoarmasalade zo eten met wat gebakken aardappeltjes. Maar je kan de shoarma salade ook in een pitabroodje of wrap eten.
Dit heb je nodig:
- 200 gram kip
- 3 tl shoarmakruiden
- 1 rode ui
- 1 paprika
- radijsjes naar smaak
- gemengde ijsbergsla
- 1 tomaat (of kleine tomaatjes)
- stukje komkommer
- 4 radijsjes
- 1,5 eetlepel (Griekse) yoghurt
- 0,5 eetl halfvolle fritessaus
- 1 teen knoflook
- handje verse bieslook
- scheutje citroensap
Tip: meer groente toevoegen? je kan natuurlijk nog een paprika toevoegen (ik zou geel doen). Ook zou je bij de shoarma wat champignons mee kunnen bakken.
Zo doe je het:
- snijd de kip in reepjes en kruid met de shoarma kruiden.
- verhit wat olfijolie in een koekenpan en bak de shoarma gaar.
- Ondertussen doe je de salade in een bak en snijd je de ui, paprika, radijsjes en komkommer in kleinere stukjes. Meng dit met de sla.
- Maak dan de dressing. Dit doe je door de knoflook te mengen met de fritessaus en de yoghurt. Roer dit goed door, doe er vervolgens citroensap bij en wat verse bieslook.
- Meng de dressing door de salade heen. Doe de gebakken shoarma over de salade heen.
Eetsmakelijk<3