Shoarmakruiden
Ik ben een grote voorstanders van zelf kruidenmixen maken. Het heeft namelijk een aantal grote voordelen. Een daarvan is dat je zelf weet wat er in zit. Dat is best wel fijn, als je kruidenmixen, bijvoorbeeld shoarmakruiden, uit de winkel koopt zitten er toch veel ingrediënten in die je helemaal niet nodig hebt (smaakversterkers bijvoorbeeld).
Een tweede voordeel is dat je vaak meteen best heel wat shoarmakruiden maakt, waardoor je er heel vaak shoarma mee kan maken. En een derde voordeel is dat het ook gewoon leuk is om je eigen shoarmakruiden te maken. Ik laat je zien hoe ik mijn shoarmakruiden maak.
Kruidenmix voor ongeveer 12-14x shoarma voor 2-3 personen
Shoarmakruiden
Dit heb je nodig:
- 4 eetlepels komijnpoeder
- 3 eetlepels paprikapoeder
- 3 eetlepels knoflookpoeder
- 2 eetlepels uienpoeder
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 1 eetlepel pimentpoeder
- 1 eetlepel kaneel
Zo doe je het:
Doe alle kruiden in een bakje en meng alles goed. Als alles gemengd is kan je het bewaren in bakjes. Ik kocht deze bakjes bij de action.
Eetsmakelijk <3
Pingback: Sweet Little Kitchen