Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

sinterklaas appeltaart

Sinterklaasappeltaart

De ultieme sinterklaas appeltaart. Ik had beloofd natuurlijk meerdere sinterklaas recepten te posten. Nu weet ik dat er veel meer sinterklaas appeltaarten in omloop zijn, maar deze is zo ontzettend lekker. Met de toevoeging van pepernoten en spijs maakt het de taart helemaal sinterklaasproof+ geef ik een ultieme tip om een natte bodem te voorkomen.

Voor 8 personen – springvorm van 24cm (1,5 uur incl 1 uur oventijd)

Sinterklaas appeltaart

 

Dit heb je nodig:

Voor de bodem en randen: 

  • 300 gram zelfrijzendbakmeel
  • 90 gram suiker
  • 1 eetlepel koek en speculaaskruiden
  • 80 gram ongezoute roomboter
  • 1 eiVoor de vulling: 
  • 200 gram spijs
  • half ei
  • 3-4  appels
  • scheutje citroensap
  • 1 eetlepel custard poeder (zodat de appeltaart niet nat wordt)
  • 3 tl kaneelVoor de kruimellaag: 
  • 120 gram koude ongezouten roomboter
  • 120 gram bloem
  • 120 gram suiker
  • 1 eetlepel koek en speculaaskruiden
  • 1 handje gehakte pepernoten om te garneren

Sinterklaasappeltaart

Zo doe je het: 

  1.  Vet de springvorm in en verwarm de oven op 180 graden
  2. Het is eigenlijk heel makkelijk. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed tot een soepele deegbal. Leg dit voor ongeveer een halfuurtje in de koelkast.
  3. begin met het maken van de vulling. Snijd de appel in blokjes en besprenkel met citroensap en doe de kaneel en custard er overheen. Zet dit even aan de kant.
  4. Begin dan met de spijs: meng een half ei met de spijs en kneed met je handen tot een soepele bal.
  5. Haal de deegbal uit de koeklast en rol deze uit ter grootte van je bakvorm. Blekleed de bodem en randen met het deeg.
  6. Verdeel vervolgens over de bodem de spijs met een vork. Zorg ervoor dat het goed verdeeld is. Doe daar de appels overheen.
  7. vervolgens meng je alle ingredienten voor het kruimeldeeg in de kom. Maak er met je vingers kruimels van. Verdeel dit vervolgens over de taart.
  8. Zet de taart voor ongeveer een uur in de oven. Als de taart goudbruin is, is deze klaar.  Ik zou als ik jou was wel een stukje aluminiumfolie over de bodem van de oven leggen, mocht de taart toch wat gaan lekken.
  9. Hak pepernoten in kleinere stukjes en als de taart uit de oven komt verdeel je dit over het kruimellaagje heen. Je kan de pepernoten er zelfs nog een beetje induwen. Klaar is de ultieme sinterklaas appeltaart.

Tip: Door 1 flinke eetlepel custardpoeder toe te voegen aan de appels, zal het vocht voor een groot gedeelte opgenomen worden. Ook krijg je een hele lekkere smaak en een zacht laagje om de appels heen.

Sinterklaasappeltaart

Sinterklaasappeltaart

Sinterklaasappeltaart

Sinterklaasappeltaart

Sinterklaasappeltaart

Sinterklaasappeltaart

Sinterklaasappeltaart

Sinterklaasappeltaart

Eetsmakelijk <3

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *