Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Sinterklaas broodjes

sinterklaas broodjes

Ik vind deze sinterklaas broodjes zo ontzettend schattig. Als je iets gaat proberen is het altijd maar weer de vraag of het gaat lukken. Dit vind ik echt wel leuk gelukt! Ook heel erg leuk om samen met kinderen te maken. Het kost natuurlijk wel wat tijd omdat je best precies te werk moet gaan. Maar hoe leuk is dat om even lekkere te knutselen aan tafel. Ik weet zeker dat je hier indruk mee gaat maken!

Voor 6 sinterklaasbroodjes – 20 minuten 

Sinterklaas broodjes

Dit heb je nodig: 

  • 1 ei
  • halve tomaat
  • pistoletje
  • mayonaise
  • ketchup
  • iets voor de oogjes: olijven, peperkorrels, rozijntjes e.d.
  • eventueel truffelmayonaise of rode/groene pesto om de broodjes mee in te smeren voor meer smaak.

sinterklaas broodjes

Zo doe je het:

  1.  kook een ei hard in 7 minuten
  2. snijd een tomaat doormidden en vervolgens nog een keer doormidden (in vieren dus).
  3. haal het natte gedeelte van de tomaat eruit en snijd de tomaat in de breedte doormidden. Tadaaa daar zijn je mijters al!
  4. pel het eitje, en snijd het ei door met een eiersnijder. Je hebt nu perfecte plakjes
  5. snijd plakjes van het pistoletjes af.
  6. smeer eventueel het broodje in met een uitgekozen smaakmaker.
  7. leg een plakje ei en een mijter op elk broodje.
  8. Vervolgens maak je met mayonaise een kruid op de mijter. Met ketchup maak je 2 oogjes en een mondje (ik deed dit met een satéprikker).
  9. snijd de olijven/ rozijntjes in kleine stukjes en gebruik als oogjes. Kaar is je hapje! Hoe schattig zijn deze sinterklaas broodjes?

sinterklaas broodjes

sinterklaas broodjes

sinterklaas broodjes

sinterklaas broodjes

sinterklaas broodjes

sinterklaas broodjes

sinterklaas broodjes

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *