Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Sinterklaas cheesecake

sinterklaas cheesecake
Het heeft even geduurd maar ook ik kom nog even met wat sinterklaas recepten aan. Het is immers bijna 5 december. Ik maakte deze keer een echte Sinterklaas cheesecake! En lekker dat ie is! Je kan er best met 10 mensen van eten, de taart ligt namelijk best zwaar op de maag, dus ik zou er geen gigantisch grote stukken van snijden.

Sinterklaas cheesecake

Dit heb je nodig:

  • 1 zak truffelkruidnoten
  • 120 gram kwark
  • 250 gram marscapone
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 200 gram speculaas
  • 4 eetlepels nutella
  • 120 gram basterd suiker.
  • eventueel een zakje klop fix (als je een stevige taart wil).

 

Zo doe je het:

  1. Smelt de boter in een pannetje of magentron.
  2. Doe de speculaas in een ziplock back en sla met de deegroller (of pan)de speculaasjes helemaal tot gruis.
    Je kan dit ook doen met een hakmolen.
  3. Meng de boter met de gestampte speculaas en doe dit in een springvorm bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat de speculaasbodem 1 geheel wordt door deze goed aan te drukken. Zet de bodem dan in de koelkast.
  4. klop de slagroom met de suiker stijf.. Klop dan ook de marscapone los en meng de slagroom met de marscapone (met een lepel).
  5. voeg hier dan ook de kwart aan toe meng dit even door.
  6. Voeg aan dit mengsel 4 eetlepels nutella toe en meng dit tot het 1 geheel is geworden.
  7. haal de bodem uit de koelkast en doe het nutella mengsel op de bodem.
  8. Laat 1 nacht of 6-8 uur opstijven. garneer met de pepernoten.

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *