Sinterklaas popcorn
Sinterklaas popcorn in de ideale sinterklaassnack voor kijken van de intocht! Ja ja, binnenkort is het echt alweer zo ver! Sinterklaas komt weer in Nederland. Wat gaat de tijd snel hé? Ik moet eerlijk zeggen dat ik allang begonnen ben met het eten van gevulde speculaas en pepernoten dus hierbij het eerste sinterklaas recept. Je zal komende weken meer sinterklaas recepten gaan vinden op mijn website. We beginnen met een lekkere makkelijke zoute speculaas popcorn Je hebt er heel weinig voor nodig, en het is echt genieten!
Voor 1 grote schaal – 10 minuten
Sinterklaas popcorn
Dit heb je nodig:
- 100 gram pofmais
- 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie (dat de bodem bedekt is met olie)
- 1/2 eetlepel speculaaskruiden
- 2 eetlepels suiker
- snufje zout
Zo doe je het:
- Zet een braadpan met een dikke bodem op het vuur. Kies een hoge pan!! Anders ploft al de popcorn eruit.
- Verdeel de olie over de bodem van de pan. Laat een klein beetje warm worden en doe maiskorrels erbij met de suiker. Zorg ervoor dat elke korrel wat olie bevat.
- Doe de deksel op een pan en zet het op middelhoog vuur. Laat het mais poppen in de pan. Zodra het poppen afneemt (dat er meer dan 5 sec tussen zit) zet je het vuur uit en haal je de popcorn uit de pan.
- Doe de popcorn in een kom en doe de speculaaskruiden en het zeezout (naar smaak) over de popcorn.
- Klaar is de sinterklaaspopcorn
Eetsmakelijk <3