Snelle kaas ui rolletjes
Ik hou er van om zelf kaas uienbrood te maken. Het huis gaat er altijd zo lekker naar ruiken. Heerlijk voor bij de soep of gewoon als lunch. Helaas is er altijd een enorm nadeel aan verbonden: de tijd. Voor het maken van brooddeeg ben je zeker 2 uur bezig (door het rijzen van het deeg). Deze keer laat ik je kaas ui rolletjes zien die binnen 30 minuten (lees: 30 minuten) op tafel staan. Ze zijn aan de buitenkant knapperig en aan de binnenkant heerlijk zacht.
Voor ongeveer 16 rolletjes
Dit heb je nodig:
1 blik croissantdeeg voor 6x grote croissants
2 grote uien
3tl Provençaalse kruiden
snufje zout
150 gram geraspte kaas
15 gram gesmolten boter (optioneel)
Zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en doe het in een kom. Meng de geraspte kaas, zout en Provençaalse kruiden met de ui. Rol het croissantdeeg voor de helft uit en snijd het door. Druk de gaatjes dicht met je vingers.
Leg de helft van het uien mengsel op het deeg en rol het op.
Snijd er nu ongeveer 8 rolletjes uit en leg ze op hun kant in de ovenschaal. Herhaal deze stappen met de rest van het deeg. Smelt nu de boter in een kommetje in de magnetron en besmeer de bovenkant van de rolletjes met wat gesmolten boter. Dat zorgt ervoor dat het brood er mooi uit ziet. Als je het om de een of andere reden liever niet met boter besmeert laat je het gewoon weg. Als je nog wat geraspte kaas over hebt kun je dit nog verdelen over de rolletjes.
Bak de rolletjes voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Eetsmakelijk <3
Pingback: Sweet Little Kitchen
Pingback: Sweet Little Kitchen