Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

Snelle krakelingen

Krakelingen met chocola

Ik ben dol op krakelingen! Heerlijk rond een uur of 4 bij een kopje thee. Bij de lidl hadden ze XL weken en verkochten ze XL krakelingen met chocola (HEAVEN!!!). Die waren zo ongelofelijk lekker. Als je er  1 op had, kon ik die hele bak wel in 1 keer op eten (het gevaar der koekjes). Helaas zijn de XL weken al weer voorbij en de krakelingen zijn ook niet meer te koop. Dan zit er echt maar 1 ding op: zelf maken. Ik besloot snelle krakelingen te maken met chocola natuurlijk:). En het mooiste van het hele verhaal: met maar 4(!) ingrediënten.

Voor ca 10 snelle krakelingen – 1 uur

Snelle krakelingen

Dit heb je nodig:

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • kaneelsuiker (of een mengsel van kaneel en kristalsuiker)
  • 100 gram chocola (melk of puur, wat je lekker vindt)
  • 1 eidooier

Krakelingen

Zo doe je het: 

  1. Laat het roomboter bladerdeeg zo goed als ontdooien. Verwijder het plastic velletje en leg alle 4 de plakjes bladerdeeg boven op elkaar.
  2. Vervolgens maak je er met de deegroller een groot vierkant van, ongeveer 20x20cm.
  3. Snijd er nu rechte repen van, van ongeveer 1,5-2 cm dik.
  4. Vouw er dan een krakeling van (zie de foto’s voor de stappen). Om een krakeling goed te vouwen kun je tijdens het vouwen wel een beetje aan het deeg trekken, als je dat niet doet is het vouwen erg lastig.
  5. gebruik de eidooier voor het insmeren van de krakelingen. Zo worden ze mooi bruin.
  6. Verdeel er vervolgens wat van de kaneelsuiker over. Doe dit lekker royaal.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de krakelingen even 10 minuten rusten op de bakplaat. Dan behouden de krakelingen in de oven beter hun vorm.
  8. In de oven schuiven maar voor ongeveer 15-20 minuten, houd het heel goed in de gaten en bak ze goed bruin, anders zijn ze niet lekker knapperig als je ze uit de oven haalt.
  9.  laat ze afkoelen en smelt 100 gram chocolade in de magnetron of au bain marie.
  10. Haal de krakelingen door de chocolade en leg weer op de bakplaat. Laat de chocolade hard worden.

Krakelingen vouwen

Tip: Je kan ze natuurlijk ook gewoon maken zonder chocolade, de krakelingen zijn dan nog sneller klaar.

Krakelingen met chocola

 

Krakelingen met chocola

 

Eetsmakelijk <3

 

1 reactie

  1. Pingback: Roomboter krakelingen - Lekker en Simpel

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *