Snelle tomatentapenade
Wist je dat tapenade maken echt super makkelijk is? Het is een kwestie van alle ingrediënten in een kommetje doen, staafmixer erop en klaaar. Dan heb je ook wel echt iets lekkers! Lekker met een toastje of met wat tortilla chips. Heb je dan nog wat over? Het kan zelfs gewoon op brood.
Voor 1 schaaltje
Dit heb je nodig:
1/2 pot zongedroogde tomaten
1 knoflookteentje (als je meer van een subtiele knoflook smaak houdt, doe dan een halve)
1 sjalotje (of klein wit uitje).
2 eetlepels Parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie (liefst extra vergine)
1 theelepel italiaanse kruiden
snufje zout
snufje chillipeper (als je van wat pit houdt)
Zo doe je het:
Zoals ik al zei is het eigenlijk echt super makkelijk. Stop alle ingrediënten in een ruim kommetje en zet de staafmixer erop. De hoeveelheid olijfolie is een beetje naar smaak. Tapenade is altijd best vochtig dus je kan echt behoorlijk wat olijfolie gebruiken.Als je merkt dat het mengsel met 3 eetlepels nog wat droog is, doe er dan wat olijfolie bij.
Als alles gemixt is, kan het zo op tafel. Dit is een basic variant maar voor wat extra smaak kan je nog een eetlepel kappertjes en wat groene olijven toevoegen.
Eetsmakelijk <3
deze is zooo lekker!!!