Snelle worstenbroodjes
Dat worstenbroodjes ontzettend lekker zijn hoef ik natuurlijk niet te vertellen. Lekker als lunch/snack. De echte Brabantse worstenbroodjes goed namaken is een behoorlijke tijdrovende klus. Je zit dan met deeg dat moet rijzen. Dus bedacht ik snelle worstenbroodjes. Een goed alternatief al zeg ik het zelf. Ik maakte deze worstenbroodjes met hartige taartdeeg. Het smaakt natuurlijk niet hetzelfde als je ze maakt met deeg dat moet rijzen maar dit is niet minder lekker! Niks deeg dat moet rijzen, gewoon in 30 minuutjes heerlijke snelle worstenbroodjes op tafel.
Snelle worstenbroodjes
6 worstenbroodjes – 30 minuten
Dit heb je nodig:
- 6 plakjes hartige taartdeeg
- 200 gram gehakt
- 2 eieren
- flink wat paneermeel
- 1 tl mosterd
- 3tl knoflookpoeder
- snufje nootmuskaat
- 1 uitje
- Zout & peper
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien
- Snijd het uitje in hele kleine stukjes en doe het bij het gehakt in de kom.
- Doe ook de mosterd, zout, peper, het ei en paneermeel in de kom, doe net zoveel paneermeel bij het gehakt tot je er worstjes van kan maken. Kneed het goed door.
- Leg de plakjes hartige taartdeeg open en vouw er worstenbroodjes van zoals onderstaande afbeeldingen. Zorg ervoor dat je ze niet te strak oprolt, dan zullen de broodjes scheuren.
- Besmeer de snelle worstenbroodjes vervolgens met een losgeklopt ei en bak ze in zo’n 15 minuten goud bruin.
Eetsmakelijk<3