Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Souvlaki met Griekse salade en Tzaziki

SONY DSC

Ik ontdek steeds meer van de Griekse keuken en ik moet zeggen dat ik er echt dol op ben. Als ik mijzelf niet tegen hou eet ik zo een heel bakje tzaziki leeg. Zo lekker! Het werd hoogstens tijd om zelf eens iets in elkaar te flansen. Ik heb nog kip over dus besloot ik Souvlaki (Griekse spiesjes) te maken met een Griekse salade en tzaziki. Het is een behoorlijke ingrediëntenlijst. Dat komt omdat ik alles helemaal zelf maak.  Je kan de saladedressing ook kopen en voor de marinade minder verschillende kruiden gebruiken, het is niet dat het dan ineens vies is ofzo. Voor de tzaziki maak ik een apart artikel, anders wordt deze zo lang.

voor 2 personen
Dit heb je nodig:
voor de spiesjes:
300 gram kipfilet
1/4 citroensap
2 teentjes knoflook
2 tl gedroogde oregano
1tl rozemarijn
1.2tl tijm
peper & zout

Voor de salade
2 kropjes romain (sla)
handje zwarte olijven plakjes
potje gekruide kaasblokjes
1 tomaat
1 rode ui
1/4 komkommer
1/2 groene paprika
Sap van een 1/2 citroen.
3 eetlepel olijfolie
2 theelepel oregano
1 theelepel peterselie
2 theelepel knoflookpoeder
wat peper & zout
1 turksbrood

Zo doe je het:
1. Snijd de kip in blokjes en snijd de knoflook fijn.
2. Maak de marinade. Doe alle ingrediënten in een kom en doe de kip erin (hoe langer de kip in de marinade staat, hoe lekkerder). Als je het een avond van te voren kan doen, zou ik dit zeker doen.
3. Doe de kip aan wat saté prikkers en doe er eventueel wat paprika en/of ui tussen (vind je dit heel lastig bakken? bak de kip dan eerst en doe het daarna aan de saté prikkers). Ik heb het gebakken in een grillpan maar het kan ook prima in een koekenpan.
3. Maak dan de salade. Snijd de ui in ringen en de komkommer, paprika en tomaat in kleinere stukjes.
4. Doe de sla in een kom. Leg de gesneden groenten, witte kaasblokjes en de olijven er boven op.
5. Maak de dressing. Doe het citroensap, olijfolie en de kruiden in een kommetje. Giet dit over de salade. Even mengen en klaar.
6. Doe het turksbrood even in de oven zodat het knapperig wordt.

SONY DSC

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *