Stamppot zoete aardappel met rucola en zongedroogde tomaatjes
Uhhh ja…de winter is voorbij en ik kom nog even aanzetten met een stamppotje:). Maar wel met zoete aardappel, die kan het hele jaar door!
Ik ben eigenlijk helemaal geen stamppot liefhebber maar ik wilde dit al zo lang een keer proberen. Zoete aardappel is namelijk super gezond. Het bevat veel vitaminen vult heel goed en is cholesterol vrij! Allemaal voordelen. Je hebt niet veel nodig voor het stamppotje.
Dit heb je nodig:
3 grote zoete aardappels
flinke hand zongedroogde tomaten
Zakje rucola
Parmezaanse kaas naar smaak
bouillonblokje
een grote witte ui
1 rood pepertje
1 flinke teen knoflook
handje pijnboompitjes
zout & peper
Zo doe je het:
Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook het in bouillon gaar.
Ondertussen kun je het uitje, knoflook, rode pepertje en de zongedroogde tomaten klein snijden. Fruit dit even aan in een koekenpan met wat olie. Doe de pijnboompitjes in een koekenpan en rooster ze even (zonder olie). Giet de zoete aardappel af en laat een heel klein beetje bouillon in de pan zitten (zo’n 3 eetlepels). Doe de ui, knoflook, peper en zongedroogde tomaten bij de aardappelen en stampen maar. roer en tot slot wat rucola doorheen. Garneren met parmezaanse kaas en pijnboompitjes.
Je moet dus wel van zoete aardappel houden.
Eetsmakelijk <3