Stoofpotje met kikkererwten
Ik hou enorm van stoofpotjes. Het is makkelijk, snel en je hebt er weinig omkijken naar. Dit stoofpotje met kikkererwten is ideaal voor door de weeks als je geen zin hebt om te koken na het werken (story of my life) maar toch iets gezonds wil maken en zonder vlees. Ja, ja. Ik probeer nu 1 a 2 dagen in de week geen vlees te eten (ondanks dat ik wel af en toe protest krijg van Nico). Het is beter voor jezelf, beter voor je portemonnee en beter voor het milieu. Dus je zal ook wat vaker vega gerechten hier gaan vinden. Natuurlijk kan je wel vlees als je dat wel graag wil maar Nico vond het wel erg lekker! Daar ben ik heel blij mee, nu weet ik zeker dat het vaker op tafel gaat staan.
Voor 2-3 personen- 30 minuten
Stoofpotje met kikkererwten
Dit heb je nodig:
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 1 paprika
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 courgette
- 1 blik kikkererwten
- 1 blokje groentebouillon
- 1 of 2 tl chilipoeder
- 3 tl komijn
- 1 tl gerookte paprikapoeder (te koop bij de albert heijn, dille en kamille en toko)
- Eventueel couscous of rijst om het stoofpotje mee te serveren.
Tip: heb je geen gerookte paprikapoeder, en wil je dit niet kopen? Je kan bijvoorbeeld ook ras el hanout kruiden toevoegen ipv komijn en paprikapoeder, of een andere lekkere kruidenmix.
Zo doe je het:
- Snijd de ui, knoflook, paprika, en courgette in stukjes.
- Verhit wat olijfolie in de pan en bak de groeten aan.
- Doe de komijnpoeder en de gerookte paprikapoeder erbij.
- Doe de tomatenblokjes, en het bouillonblokje erbij en laat eventjes lekker 10 minuten stoven.
- Ondertussen kook je de rijst of bereid je de couscous (ik bereid de couscous met een bouillonblokje).
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze goed af! Voeg ze bij het stoofpotje en laat nog 2 minuten meestoven.
- Dan is het stoofpotje met kikkererwten klaar! tijd om op te scheppen!
Eetsmakelijk <3
Moet hier tomatenpuree in, zoals wordt beschreven, of blokjes, welke op de foto staat?
Scherp! volgens mij heb ik mij op het laatste moment toen bedacht. Ik maak de stoof inderdaad altijd met tomatenblokjes, ik pas het aan.