Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Stroganoff met gehakt

Stroganoff met gehakt

Stroganoff met gehakt is typisch een gerechtje wat al heel lang op mijn lijstje stond maar wat echt wat meer bij de winter past. Ik maakte al eerder pasta met stroganoff, dat was een gerechtje met rundvlees. Nu maakte ik een variant met gehaktballetjes. Heel erg lekker. Wij aten het met aardappelpuree maar je kan ook kiezen voor rijst. Lekker makkelijk!

Voor 2-3 personen – 45 minuten 

Stroganoff met gehakt

Dit heb je nodig: 

  • 200 gram gehakt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 tl peterselie
  • 2 paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram champignons
  • 1 ui
  • 1,5 eetlepel crème fraîche
  • scheutje Worcestersaus (te koop voor  1 euro in elke supermarkt)
  • 500ml runderbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • optioneel 1 scheut witte wijn (of wodka als je het echt traditioneel wil doen)
  • Optioneel: een eitje en paneermeel voor de gehaktballetjes

Stroganoff met gehakt

Zo doe je het: 

  1. doe het gehakt in een kom met een halve eetlepel paprikapoeder,peterselie peper en zout. Kneed dit goed door. Doe er eventueel nog een eitje en paneermeel door voor meer smeuïgheid.
  2.  Snijd de paprika, ui, knoflook en champignons in kleinere stukjes.
  3. Bak de gehaktballetjes aan in de pan tot ze rondom bruin zijn. Bak dan de ui en knoflook kort mee. Doe dan ook de paprika en champignons erbij, bak dit ook kort mee.
  4. Als alle groenten wat zachter zijn doe doe je de tomatenpuree en de 1/2 eetlepel paprikapoeder erbij. Laat 1 minuutje meebakken. Dan ontzuurt de tomatenpuree namelijk.
  5. Giet eventueel de wijn en de bouillon er dan ook bij. Het maakt niet uit dat de gehaktballetjes nog niet gaar zijn. Het gerecht moet nog even stoven.
  6. Laat dit nu een kwartiertje koken zodat de saus mooi indikt en de gehaktballetjes gaar worden. Blijf wel goed roeren.
  7. als je de saus dik genoeg vindt breng het dan verder op smaak met de worcestersaus en chilipoeder. Voeg ook de creme friach nu toe, zodat de saus mooi romig wordt.
  8. Klaar is de stroganoff met gehakt! Serveer met rijst of aardappelpuree.

Stroganoff met gehakt

Stroganoff met gehakt

Stroganoff met gehakt

 

Stroganoff met gehakt

Stroganoff met gehakt

Stroganoff met gehakt

Eetsmakelijk<3

 

 

2 reacties

  1. Esther

    Ziet er lekker uit! Maar waar is de creme fraiche gebleven…? Staat wel bij de ingredienten maar niet bij de beschrijving 😉



Laat een reactie achter bij Annemieke Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *