Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Stroopkoeken

stroopkoeken
Deze stroopkoeken zijn Zo, zo, zoooooo lekker! Ik denk dat er bijna niets is wat zo lekker ruikt als een stroopwafelkraam! Echt een ultieme zoete en lokkende bakgeur. Nu is het best lastig om stroopwafels te maken thuis, omdat je daar een speciaal wafelijzer voor nodig hebt. Toch is er een manier om die heerlijke geur in je huis te krijgen. Namelijk, door zelf stroopkoeken te maken. Behalve de geur is de smaak ook echt heerlijk en het is helemaal niet moeilijk om te maken.

stroopkoeken

 12 stroopkoeken- 1,5 uur (inclusief wachttijd)

Dit heb je nodig:

Voor de koeken:

 • 300 gram zelfrijzendbakmeel
 • 1//2 tl koek- en speculaaskruiden
 • 200 gram ongezouten roomboter
 • 180 gram witte basterdsuiker
 • Snufje zout
 • 1 ei
  Voor de vulling:
 • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
 • 200 ml keukenstroop
 • 2tl kaneel
 • 60 gram roomboter

stroopkoeken

Zo doe je het:

 1. Doe alle ingrediënten voor de koeken bij elkaar in een kom en mix dit tot het een deegbal wordt, dit kan je doen met een keukenmachine of met een handmixer.
 2. Maak het deeg plat en wikkel het in plasticfolie. Leg dit een halfuurtje in de koelkast zodat het harder wordt. Dan kan je er straks makkelijk mee werken.
 3. Verwarm de oven voor op 150 graden.
 4. Strooi flink wat bloem op het aanrecht. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit. Steek er met een ronde koekjessteker vormpjes uit. Leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg de rondjes niet te dicht op elkaar. De koekjes worden in de oven nog ietsje groter.
 5. Bak de koekjes in de oven voor ongeveer 15 minuten. Houd het in de gaten. De koekjes zijn klaar als deze goud bruin zijn. Haal ze uit de oven en laat de koeken afkoelen. Ze worden dan vanzelf knapperig.
 6. Ondertussen maak je de vulling. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een pannetje.
 7. Zet dit op laag vuur en laat alles smelten. Als de boter gesmolten is, en de suiker is opgelost. Is de stroopvulling klaar. Laat ook dit eventjes afkoelen. Werkt een stuk makkelijker.
 8. Dan pak je een koek en besmeer je deze met de vulling. Niet teveel hoor, anders loopt het er helemaal uit. Druk er aan ander koekje boven op. Tadaaa. Daar zijn de stroopkoeken. Doe dit met alle koeken.

stroopkoeken

stroopkoeken

stroopkoeken

Stroopkoeken

stroopkoeken

stroopkoeken

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *