Stroopwafeltaart
Stroopwafels zijn denk ik echt de lekkerste Nederlandse koekjes die er zijn en ik heb er voor mijn blog gek genoeg nog helemaal niks mee gedaan. Ik ken ook helemaal niemand die niet van stroopwafels houdt. Tijd om dit heerlijke koekje te verwerken in een taart: de stroopwafeltaart. Wel een lekkere makkelijke variant natuurlijk met weinig ingrediënten.
Stroopwafeltaart
Dit heb je nodig:
- 15 stroopwafels (9 grote en 6 ministroopwafels)
- 1 portie banketbakkersroom (zelfgemaakt of uit een pakje).
- 50 gram ongezouten roomboter
- karamelsaus
- 500 ml slagroom
- 2 Zakjes klopfix
- 50 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 gram monchou
Zo doe je het:
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Ik gebruik een springvorm van 22cm.
- Verkruimel de 9 grote stroopwafels in een hakmolen of keukenmachine tot kleine stukjes (niet tot poeder).
- Smelt de roomboter en doe dit bij de stroopwafelkruimels. Druk de kruimels op de bodem van de springvorm tot een bodem. Zet even in de koelkast.
- Maak de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- klop 250ml slagroom op met de 50 gram suiker en het zakje klopfix.
- Klop in een ander kommetje de monchou los en meng dit met een mixer nog door de slagroom.
- Haal de bodem weer uit de koelkast. Als deze helemaal is afgekoeld, kan de banketbakkersroom over de bodem verdeelt worden.
- Schep hieroverheen het monchou mengsel.
- Klop de overige 250ml slagroom op met de vanillesuiker en nog een zakje klopfix.
- Doe dit in een spuitzak en spuit er roosjes van, versier het midden van de taart ook met de slagroom
- Halveer 6 kleine stroopwafeltjes en steek deze in de roosjes.
- Garneer met streepjes karamelsaus, wees niet te zuinig, het is echt lekker als je dit terug proeft.
Eetsmakelijk <3