Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Suikerbrood

SONY DSC

Hi! Ik had even zin om een broodje te bakken en hier ga ik me toch een potje van genieten! Misschien niet het meest light recept, maar wel echt super lekker! Voor een zelf gebakken suikerbrood heb je eigenlijk helemaal niet veel nodig en het is ook niet moeilijk. Heerlijk voor bij het paasontbijt of gewoon als lunch. Jammie!

Voor 1 suikerbrood:
400 gram bloem + wat extra
1 zakje gedroogd gist
2 eetlepels kristalsuiker
125 ml melk
70 gram zachte roomboter
snufje zout
3-4 theelepels kaneel (optioneel)
180 gram kandijsuiker
2 eieren + 1 ei om te bestrijken
Wat extra boter om in te vetten

Zo doe je het:
Verwarm de melk lauwwarm met de gist in een pannetje. Als de gist warm is gaat het namelijk meteen werken. SONY DSC
Doe de bloem in een kom en doe de melk/gistmengsel, boter, bloem en eieren in een kom. Doe hier ook de kaneel bij en een beetje van het zout (zorg ervoor dat je het zout niet direct op het gistmengsel strooit! Dan werkt de gist namelijk niet meer en mislukt het brood).

SONY DSC
Kneed dit tot een soepel luchtig deeg. Is je deeg nog veel te nat en te plakkerig? Strooi er dan beetje bij beetje wat bloem bij totdat je een deeg krijgt wat je in elk geval van je handen af kan halen. Niet teveel bloem, dan wordt het brood heel droog.  Je kan de hoeveelheid kaneel zelf bepalen. Als je erg van kaneel houdt doe je er lekker veel in. Hou je er niet zo van? Laat dan alles weg.  Houd daarna 1/3 van het deeg apart. Doe bij 2/3 deel van het deeg in een kom en daarbij de kandijsuiker. Goed kneden tot dat het deeg alle suiker heeft opgenomen. Meng 1/3 van het deeg met 2 eetlepels kristal suiker. Goed kneden. Rol Daarna 1/3 deeg uit en leg het andere deel van het deeg met de kandijsuiker erin. Vouw het deeg zonder suiker erom heen. Dit doe je zodat de buitenkant van het brood niet plakt en je het  brood goed uit de bakvorm krijgt.

SONY DSC
Vet een cakevorm in met boter. Doe er daarna een vel bakpapier in. Zo weet je zeker dat je het suikerbrood er goed uit krijgt. Doe het suikerbrood nu in een cakevorm. Als het goed is, is de cakevorm behoorlijk gevuld. Laat het 30 minuten rijzen. Het komt niet heel erg ver omhoog maar dat gebeurd verder in de oven. Voor het brood de oven in gaat eerst even de bovenkant insmeren met een geklutst ei  en strooi daar overheen eventueel nog wat kandijsuiker. Bak het brood 50 minuten op 180 graden.

SONY DSC
Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *