Snel pizzabrood
Ja..ik meen het! Echt super snel! Dit pizzabrood hoeft namelijk niet te rijzen, maar maak je wel helemaal zelf! Ik ben helemaal enthousiast want geloof mij, niks ruikt en smaakt zo lekker als zelfgebakken brood..en nu hoeft het deeg niet 10 uur te rijzen om vervolgens je theedoek van het deeg te halen, en te zien dat je deeg helemaal niet gerezen is!! (Wie herkent dit? grrr). Dit pizzabrood biedt uitkomst! En het is ook echt super super super super lekker!!! Daar gaan we dan.
Supersnel pizzabrood
Dit heb je nodig:
- 350 gram bloem
- 3/4 zakje bakpoeder
- 300 ml (griekse) yoghurt
- 1 teenje knoflook
- 2 tomaten
- gerasptekaas
- Italiaanse kruiden
- flink wat zout
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng de yoghurt met het bloem en het bakpoeder en zout. Kneed het tot een soepeldeeg.
- Maak er met een deegroller een zo plat mogelijke plak van. Je kan het deeg natuurlijk ook in 2en verdelen.
- Snijd de knoflook en meng het met wat olie. Smeer hiermee de broodjes in, je kan ook tomatensaus gebruiken.
- Beleg de broodjes met je favoriete pizzabeleg. Ik doe het nu zo makkelijk mogelijk
- Oventijd! Doe de broodjes in de oven voor ongeveer 15 minuten.
Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat het brood naar yoghurt smaakt of zuur. Daar proef je helemaal niets van.
Eetsmakelijk <3