Zoete pittige kip uit de oven
Hmm..als je een manier zoekt om kip heeel lekker te bereiden is dit DE manier! De kip is lichtzoet en echt vol van smaak. Heerlijk bij bijvoorbeeld nasi of andere gerechten met rijst maar ook als snack of gewoon bij wat aardappeltjes met sla. Het is makkelijk te maken. Het lijkt een hele lijst aan ingrediënten maar veel daarvan heb je waarschijnlijk wel in huis. Het aller beste is eigenlijk om de kip een avond van te voren al te marineren. Hoe langer je de kip marineert hoe sappiger hij wordt (dat geldt voor alle marinades voor kip) maar dit is niet noodzakelijk. Ik maak het zelf ook vaak a la minute.
Dit heb je nodig:
3 flinke tenen knoflook
1 rode ui
500 gram kippendijen (drumsticks of kippenvleugeltjes kan ook)
50 ml ketchup
50 ml zoete ketjap
50 gram bruine suiker
30 gram honing
1 eetlepel mosterd
2 theelepels chillipoeder (of meer als je echt van pittig houdt)
peper & zout naar smaak
scheut olijfolie
(eventueel 3 theelepels gemberpoeder)
Zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten (behalve de kip) in een schaaltje. Goed door roeren.
Leg dan de kip in de marinade. Zorg ervoor dat elk stukje kip helemaal onder de marinade zit. Pak er een ovenschaal bij en leg de kip in de ovenschaal. Giet er nog wat van de marinade overheen.
En in de oven dan maar voor 30 minuten. Houdt het goed in de gaten want suiker verbrand snel en dat wil je niet. Merk je dat de suiker verbrand? Zet de oven dan gewoon wat lager.
Eetsmakelijk<3
Oeh! Dat ziet er lekker uit, ga ik zeker eens proberen.
Ik doe het vaak met citroensap en chiliflakes, ook erg lekker