Tandoori wraps
Heb je wel eens kip tandoori gegeten met rijst? Dan weet je dat het hele lekkere kruiden zijn. Op het station in Groningen kocht ik vroeger bij de broodzaak regelmatig een broodje kip tandoori. Dat vond ik zo ontzettend lekker! Ik zag laatst in de supermarkt een pakje staan voor kip tandoori wraps! Ik heb het pakje nog niet uitgeprobeerd, maar was meteen geïnspireerd om het zelf te gaan maken. Super lekker, makkelijk en ook nog gezond!
Tandoori wraps
Voor 2 personen- 30 minuten
Dit heb je nodig:
- 4 wraps
- 300 gram kip
- 2 tenen knoflook
- 1/2 eetlepel Tandoori kruiden (kant en klaar of zelfgemaakt (zie onderaan)
- 1/2 bakje tomatenpuree
- 1 paprika
- 150 ijsbergsla
- voor de saus:
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 rode ui
- peper en zout, cayennepeper, (knoflookpoeder en uienpoeder, paprikapoeder optioneel)
- paar druppeltjes citroensap
Tip: ik maak de tandoorikruiden zelf. Dit heb je dan nodig: 2 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/2 tl kaneel, 1 tl kruidnagel, 2tl paprikapoeder, 1 tl chilipoeder, peper en zout.
Zo doe je het:
- Snijd de kip in en blokjes. Snijd ook de knoflook, uien en paprika meteen.
- Die wat olijfolie in een pan en bak de kip zo goed als gaar. Doe dan de tomatenpuree en de knoflook erbij en laat eventjes 2 minuten meebakken.
- vervolgens voeg je de tandoori kruiden toe. Ook dit bak je een minuutje mee.
- Voeg de groenten toe (behalve de sla natuurlijk) en bak mee
- Maak het sausje: meng de Griekse yoghurt met de peper, zout, gesnipperd rood uitje en citroensap. Voeg eventueel nog wat paprika en knoflookpoeder aan toe (optioneel).
- Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de tandoori wraps op door eerst het vlees over de wrap te verdelen, de saus, en dan de sla. Klaar zijn de tandoori wraps.
Eetsmakelijk<3