Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Tiramisu truffels

tiramisu truffels

Tiramisu is denk ik echt het lekkerste toetje ooit wat mij betreft. Het sprak mij vroeger nooit aan, maar toen ik een paar jaar geleden voor het eerst een hapje nam, was ik echt helemaal om. Wat is dat lekker zeg! Tijd om een lekkere variatie te maken waardoor je tiramisu niet alleen meer als toetje hoeft te eten, maar gewoon lekker bij de thee. Ik maak tiramisu truffels. Het is helemaal niet moeilijk, maar het kost wel behoorlijk wat wachttijd!

Tiramisu truffels

Voor 30 truffels-  7 uur (incl. 6 uur wachttijd)

Dit heb je nodig:

 • 3 espressosticks
 • 110 ml kokend water
 • 4 el likeur (amaretto, tiramisulikeur e.d.)
 • 450 gram pure chocolade
 • 150ml slagroom
 • 150 gram marscarpone
 • 3 zakjes vanillesuiker
 • 1 pak lange vingers
 • cacaopoeder

tiramisu truffels

Zo doe je het:

 1.  Bak een bakvorm van ongeveer 30 bij 30 cm. Vet deze in en bekleed met bakpapier met overslaande randen zodat je het mengsel straks uit de vorm kan tillen.
 2. Maak de espresso door de sticks in een mok te doen en aan te vullen met water en 2 el likeur. Roer door en laat afkoelen.
 3. Smelt 100 gram purechocolade met 1 eetleter slagroom en 1 eetlepel likeur. Giet dit op de bodem van de bakvorm.
 4. Pak de lange vingers en doop ze in de espresso en leg ze in de chocolade in de bakvorm. Ga door tot alles vol is.
 5. Mix de rest van de slaroom, 1 el likeur, vanillesuiker en slagroom stijf.
 6. klop de mascarpone los en meng met de slagroom, stort dit mengsel op de lange vingers. Strijk glad. Dit zet je vervolgens 6 uur  in de vriezer. Je kan dit trouwens ook heel goed een week of 2 weken van te voren maken, je kan dan de truffels afmaken wanneer je zelf wil!
 7. Haal uit de vriezer laat even 5 minuten staan en snijd met een scherp mes kleine blokjes van het mengsel. Zet weer in de vriezer,
 8. Smelt de rest van de chocolade en zet een bord cacaopoeder klaar.
 9. Haal de truffels 1 voor 1 eerst door de gesmolten chocolade, haal eruit met een vork en laat het overtollige chocolade er even aflopen, doe meteen in de cacaoipoeder en schep met een lepeltje alles goed onder. Tik af en leg op een bordje. Klaar zijn de tiramisu truffels. Leg ze in de koelkast.

Tip 1: Met dit recept maak je ontzettttend veel truffels! wil je er niet teveel maken? dan raad ik je aan de helft van het recept te gebruiken.
Tip 2: Haal een paar blokjes uit de vorm, En maak hier de truffels van. Leg de rest terug in de vriezer, als je dit niet doet  worden de truffels te zacht en laat de mascarpone los van de lange vingers en kan je de truffel niet meer gebruiken.

tiramisu truffels

tiramisu truffels

tiramisu truffels

tiramisu truffels

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *