Toscaanse kip uit de oven
Soms is het echt super lastig om van eten een mooie foto’s te maken. Zoals van deze Toscaanse kip uit de oven dus. Het zier er op de foto misschien niet heel florissant uit, maar wij hebben onze vingers er helemaal bij opgegeten. Deze Toscaanse kip is gevuld met pesto en kruidenkaas en omhuld met Italiaanse ham. Als dat je ook niet lekker lijkt! Serveer de kip met je favoriete pasta gerecht of met gebakken aardappeltjes en een salade.
2 personen- 30 minuten
Toscaanse kip uit de oven
Dit heb je nodig:
- 2 kipfilets
- 2 eetlepels pesto
- 1 eetlepel kruidenkaas
- 5-10 kleine tomaatjes
- 3 tenen knoflook
- klein handje pijnpoompitjes
- peper en zout
- 6-7 plakjes ham (prosiciutto of pancetta)
- handje verse basilicum (optioneel)
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de 2 kipfilets schuin in en doe er peper en zout overheen.
- Besmeer de inkepingen ruim met kruidenkaas.
- Doe dan hetzelfde met de pesto, en besmeer de rest ook met pesto.
- Doe de ham om de kip heen.
- Vet een ovenschaal in en leg de kipfilets in de ovenschaal.
- Snijd de tomaatjes en de knoflook in kleine stukjes en doe dit bij de kipfilets.
- Eindig met een handje pijnboompitten en flink wat Parmezaanse kaas.
- Bak de kipfilets in de oven in 20 min gaar. Snijd een klein stukje open om te checken of ze echt gaar zijn. Strooi er nog wat verse basilicum overheen.
Eetsmakelijk<3
Lijkt me heerlijk ga het vandaag nog maken met gebakken aardappelen en een tomaat,mozzarella en verse basilicum salade erbij
Klinkt heerlijk! Is alles gelukt?
Was erg lekker! Heb het geserveerd met tagliatelle waarbij een tomaten-/courgettesaus.