Traditionele tomatensoep
Ik had vorige week zin in gewone traditionele tomatensoep. Ik keek op mijn eigen website en kwam erachter dat ik helemaal geen recept had voor traditionele tomatensoep. Dus ik keek op internet en mengde allemaal recepten met elkaar en kwam toen op deze traditionele tomatensoep. Het is de lekkerste tomatensoep geworden die ik ooit heb gegeten! Zo lekker en makkelijk om te maken.
Voor 4-6 personen traditionele tomatensoep – 30 minuten
Traditionele tomatensoep
Dit heb je nodig:
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 200 gram gehakt
- oregano/italiaanse kruiden naar smaak
- 2 eetlepels bloem
- 2 liter tomatensap
- 1 blikje tomatenpuree
- scheutje melk
- 3 groente bouillonblokjes (zonder water)
- 1 kleine eetlepel creme friache (optioneel)
- klein handje vermicelli (optioneel)
- bos ui om te garneren (optioneel)
- Zwarte peper
Zo doe je het:
- Doe het gehakt in een kom, kruid met wat zout en peper en oregano naar smaak en rol er balletjes van.
- Snijd de ui super fijn.
- Verwarm in een pan een klont (room) boter en bak de ui daarin wat glazig.
- Doe dan het teentje knoflook dat uit de knoflookpers komt, erbij en verkruimel de bouillonblokjes over de uien/knoflook. Laat dit kort bakken.
- Doe dan de tomatenpuree erbij, laat dit 1 minuutje meebakken.
- voeg de bloem toe, bloem moet ook meebakken. Geef het 3 minuten de tijd.
- voeg dan de tomatensap toe, beetje bij beetje en blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
- Voeg de balletjes toe en laat de soep 15 minuten koken. Doe ook de oregano/italiaanse kruiden erbij en vermicelli.
- Dien de soep op met wat creme fraiche en eventueel wat bos ui en wat zwarte peper.
Eetsmakelijk<3