Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Turks rijstpannetje

 

Turks rijstpannetje

Als je mijn soort recepten een beetje kent weet je dat ik er van hou om zo min mogelijk pannen te gebruiken. Dit Turks rijstpannetje past daar echt fantastisch bij! Het is gezond, super lekker en heel makkelijk gemaakt! Ideaal voor als je van plan was een gezonde makkelijke en lekker maaltje op tafel te zetten. Ook maak ik er een lekkere yoghurtsaus bij!! Vind je de kruiden lijst iets te lang? vervang de kruiden dan voor andere turkse kruidenmix of shoarmakruiden! Lekker makkelijk en ook super lekker! Ik gebruikte gele rijst, omdat ik dit toevallig nog had, maar elk soort rijst kan gebruikt worden voor dit Turkse rijstpannetje.
Voor 2 personen – 30 minuten 

Turks rijstpannetje

Dit heb je nodig: 

  • 150 gram (gele)rijst
  • 150 gram gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 0,5 etl kerriepoder
  • 0,5 etl komijnpoeder
  • 3 tl paprikapoeder
  • snufje kaneel
  • peper en zout
  • 2 paprika’s
  • 1 witte ui
  • handje champignons
  • 3 tenen knoflook
  • 300ml water
  • 1 bakje Griekse yoghurt
  • kwart komkommer
  • Feta (of witte kaas)

Turks rijstpannetje

Zo doe je het: 

  1. Bak het gehakt rul en voeg de kruiden toe zodat deze mee kunnen bakken.
  2. Snijd de ui, champignons, paprika en 1 teen knoflook fijn. Doe dit bij het gehakt en bak eventjes mee.
  3. Doe dan ook de tomatenpuree erbij en laat een minuutje mee bakken om te ontzuren.
  4. Voeg dan ook de rijst toe en bak even kort mee. Voeg dan het water toe zodat de rijst gaar kookt. Houdt het goed in de gaten en voeg indien nodig meer water toe. Het pannetje is klaar als de rijst gaar is en het water zo goed als is opgenomen door de rijst. Proef even of  je vindt dat er genoeg kruiden door heen zitten.
  5. Maak ondertussen de yoghurtsaus: doe de yoghurt in een kommetje, snijd de komkommer en de knoflook fijn en doe dit bij de yoghurt.
  6. Schep uit het pannetje de rijst, serveer met de yoghurtsaus en stukjes feta (of witte kaas).

Turks rijstpannetje

Turks rijstpannetje

Turks rijstpannetje

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *