Turkse pizza met kip
…en avocado, haha. Ik maak al heel lang deze Turkse pizza’s. We eten het heel vaak in het weekend en vinden het allebei heel erg lekker. Ik vind het heel erg leuk om hiermee te variëren en dit receptje wil ik je dan ook niet onthouden, er zit namelijk heel veel groente in en door het kippengehakt is deze Turkse pizza ook wat gezonder. Voorlopig blijf ik de Turkse Pizza lekker zo maken.
Turkse pizza met kip
voor 5 Turkse pizza’s (2-3 personen) – 30 minuten
Dit heb je nodig:
- 5 wraps
- 200 gram kipgehakt
- 3 grote handen paneermeel
- 2 paprika’s (groen en rood)
- 2 uien (rood en wit)
- 3 tl ras el hanout kruiden
- 1 tl chilipoeder
- 2 tenen knoflook
- 5 eetlepels passata
- garnering naar keuze (rode ui, komkommer, tomaat, avocado, sla)
- knoflooksaus (zelfgemaakt) of cocktailsaus
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de paprika’s en witte ui grof.
- Pak een hakmolen en doe de paprika, ui en knoflook in de hakmolen. pureer alles fijn.
- Doe het kippengehakt in een kom en voeg het groentenmengsel samen met de paneermeel, chilipoeder en ras el hanoutkruiden toe. Het mengsel blijft wat nattig, maar dat geeft niks, komt helemaal goed.
- Pak een wrap, smeer deze in met 1 eetl passata, druk een gedeelte van het kipmengsel met de rug van een lepel op de wrap. maak het zo plat mogelijk en doe geen dikke laag kipmengsel op de pizza want dan wordt het niet goed gaar.
- Leg de wraps op een bakplaat en bak deze in de oven voor 7 minuten. Let op dat de wraps niet verbranden.
- Ondertussen snijd je de avocado, rode ui, komkommer en tomaat in stukjes. Pak ook de sla er vast bij.
- Beleg de turkse pizza met de gewenste ingredienten en eindig met flink wat knoflooksaus. Klaar is de Turkse pizza met kip.
Eetsmakelijk<3
Dit zier er heerlijk uit. De foto’s zijn super mooi, krijg direct trek hahaha
Dit was echt super lekker!!!