Turkse pizza’s
Het is weekend en je hebt zin in lekker eten maar hebt echt geen idee wat je zou moeten maken. Heb je al eens aan Turkse pizza’s gedacht? Turkse pizza’s staan bekend onder de naam lahmacun. Turkse pizza’s bestaan uit deegbodems met wat tomatensaus, gekruid gehakt, toppings en knoflooksaus. Voor het gemak laat ik het deeg achterwegen en gebruik ik gewoon wraps. Zo zijn de Turkse pizza’s super makkelijk te maken en ook nog eens heerlijk!
Voor 2 personen – 30 minuten
Turkse pizza’s
Dit heb je nodig:
- 4 grote wraps
- 500 gram gehakt
- 3 tl ras el hanout kruiden of 3 tl Harissa
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 100 gram sla
- 2 tomaten
- 1 rode peper
- halve komkommer
- tomaten Frito
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de knoflook en de rode peper in kleine stukjes.
- Doe het gehakt in de pan en bak het rul. Voeg dan ook de kruiden, rode peper, en de knoflook toe. Laat dit eventjes bakken.
- Snijd de rode ui, sla, tomaat en komkommer.
- Besmeer de wraps met de tomaten frito.
- Doe de wraps in de oven voor ongeveer 4-5 minuten. Blijf er goed bij! Wraps verbranden super snel in de oven.
- Haal de wrap uit de oven. Verdeel dan het gehakt over de wrap evenals de ui, tomaat, sla en komkommer. Tot slot een flinke dot knoflooksaus. Rol tot slot de Turkse pizza op.
Eetsmakelijk <3