Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Vega kapsalon

Vega kapsalon

Kapsalon ben ik echt dol op, en ik maak het thuis regelmatig in het weekend. Meestal eten wij de kapsalon met kipshoarma maar aangezien wij 2x in de week geen vees eten bedacht ik een versie zonder vlees. Een vega kapsalon dus. Je kan het maken met vegashoarma, ik maakte het met falaffelballetjes. Heel erg lekker! Deze vega kapsalon is een prima vervanging voor de vleesvariant.

Vega kapsalon

Voor 2-3 personen 
Dit heb je nodig:

  • 300 gram falafelballetjes 
  • 500 gram verse friet
  • 2 tomaten
  • stukje komkommer
  • 1 rode ui
  • 150 gram ijsbergsla
  • 2 paprika’s
  • saus naar keuze (knoflooksaus)
  • eventueel nog wat shoarmakruide
  • 2 handen geraspte kaas

Vega kapsalon

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en verhit wat olie in een pan op het vuur.
  2. Bak in de pan de falafel rondom bruin.
  3. Verdeel over een bakplaat de ovenfriet en bak deze ongeveer in 20 minuten knapperig in de oven. Zet de oven niet uit als de friet klaar is, maar draai terug naar 180 graden.
  4. Snijd ondertussen de paprika, tomaat en ui, doe het in een kom en hussel het door elkaar.
  5. Haal de friet uit de oven en pak een ovenschaal, leg de friet onder in de ovenschaal.
  6. Doe daar de tomaat, paprika en ui overheen, dan de falafelballetjes en tot slot de geraspte kaas. Zet de schaal in de oven.
  7. ondertussen snijd je de komkommer.
  8. Als de kaas gesmolten is, is de kapsalon klaar. Haal de kapsalon uit de oven en verdeel er nog wat komkommer over. Eet met sla en een saus naar keuze.

Tip: eventueel zou je tijdens het bakken nog wat shoarmakruiden over de falafel kunnen verdelen.

Vega kapsalon

Vega kapsalon

vega kapsalon

Vega kapsalon

Eetsmakelijk<3

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *