Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

Worteltaart

Worteltaart
Daar ben ik dan weer! Terug van weg geweest! Sorry, met alle drukte rondom mijn nieuwe werk had ik nauwelijks tijd om achter de laptop te zitten. Ik probeer vanaf nu weer sowieso om de dag een lekker recept te posten. Beginnend vandaag met de worteltaart. Echt een lekker herfstrecept. Ik moet zeggen dat ik nooit echt benieuwd was naar worteltaart. Het leek mij gewoon niet lekker. I was wrong! Het is echt super lekker! De wortel proef je echt niet terug als wortel, gelukkig maar want ik hou niet eens van wortelen! Heb je een vrije middag deze week en zin om iets lekkers te bakken? Deze worteltaart is echt een hele dikke aanrader!

voor 1 worteltaart (24cm) – 1,5 uur inclusief oventijd

Worteltaart

Dit heb je nodig: 

  • 400 gram zelf geraspte wortelen (geraspte wortel uit de supermarkt is te grof).
  • 320 gram zelfrijzendbakmeel
  • half zakje bakpoeder (als je een extra hoge taart wil)
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 4 grote eieren
  • 200 ml plantaardige olie (olijfolie of zonnebloem olie)
  • speculaas kruiden naar smaak (kan ook vervangen worden door kaneel)
  • snufje zout
  • 200 gram monchou
  • 200 gram poedersuiker
  • 200 gram roomboter
  • mini scheutje vanille aroma

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de boter alvast op kamer temperatuur komen.
  2. Rasp de wortelen met de hand. Je hoeft de wortelen voor dit recept niet te schillen. Koop dus geen kant en klare geraspte wortel, dat is echt minder lekker. Dan krijg je van die dikke wortel chuncks in je taart.
  3. Zet de wortels even apart. Meng in een kom de eieren met de suiker. Doe daar dan ook de olie bij, zelfrijdendbakmeel, speculaaskruiden, eventueel extra bakpoeder en tot slot de wortelen. Goed mengen (dit kan allemaal gewoon met een garde of lepel). Klaar is je beslag.
  4. Vet een bakvorm in en stort het beslag in de bakvorm. Ik doe altijd nog een bakpapiertje op de bodem van de springvorm, zodat de taart sowieso goed los komt van de bodem.  Bak de taart ongeveer 50 minuten. De taart is klaar als de satéprikker droog uit het midden van de taart komt. Houdt in de gaten dat de taart niet aanbrand, als je merkt dat de bovenkant te bruin wordt, kan je er aluminiumfolie over heen doen.
  5. Meng de poedersuiker met de boter in een kom (kan met de hand of met een mixer). Doe daarna ook de roomkaas erbij en het vanille aroma. Meng het goed. Klaar is je glazuur (dit is zooooooo lekker, serieus! proef even!).
  6. Laat de taart heel goed afkoelen.
  7. Als de taart helemaal afgekoeld is kan het glazuur eroverheen.

Tip: Week een flinke hand rozijnen en meng dit door het taartbeslag.

Eetsmakelijk <3

worteltaart

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *